Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

Behandeling tegen lipoedeem

Lipoedeem is een ziekte die zorgt voor vervelende vetophopingen in de benen, billen en armen. Voor de meeste patiënten is liposuctie de enige effectieve behandeling om de vervelende klachten van lipoedeem in mindering te brengen. Velen hebben dus zeker baat bij liposuctie benen voor een succesvol liposuctie resultaat. In dit artikel zullen we je vertellen wat je kan verwachten bij een lipoedeem behandeling.

 

Lipoedeem is een ziekte die je vooral gemunt bij vrouwen tegen zal komen. De belangrijkste symptomen hierbij zijn plaatselijke vetophopingen op de billen, bovenbenen, heupen, onderbenen en de armen. Deze vetophopingen kunnen zorgen voor pijn en een zwaar gevoel. Lipoedeem kan vooralsnog niet volledig genezen worden. De klachten kunnen wel verminderen en het uiterlijk van de gebieden kunnen verbeteren door een liposuctie behandeling.

 

Ongeveer 10% van alle vrouwen in Nederland worden in getroffen door lipoedeem. Het is niet altijd heel hevig maar toch overkomt het 10% van de vrouwen.

 

Er is dus tot nog toe geen behandeling die lipoedeem echt volledig genezen kan. Er zijn  daarentegen wel behandelingen die de klachten kunnen verminderen. De meeste vrouwen die kampen met lipoedeem krijgen een combinatie van de volgende behandelingen:

 

  • Dieetadvies om af te vallen

  • Spierversterkende oefeningen

  • Het dragen van aangemeten steunkousen

  • Lymfedrainage om de vochtophopingen te behandelen

 

Ondanks deze maatregelen zien patiënten vaak toch weinig verbetering. Deze mensen worden in dat geval beter geholpen met een liposuctie behandeling.

 

De liposuctie bij lipoedeem wordt altijd gedaan onder een lokale verdoving. Daarom mag je na de ingreep na een paar uur alweer naar huis. Je kunt echter niet meteen zelf gaan rijden, dit omdat de effecten van een verdoving nog tot wel 24 uur na de behandeling merkbaar kunnen zijn. Zorg er daarom altijd voor dat iemand je op kan komen halen.

 

Doordat de verdoving nog zo’n lange tijd doorwerkt hebben mensen over het algemeen weinig last van pijn na de behandeling. Wanneer er toch pijn begint op te komen kun je een pijnstiller nemen.

 

Het herstel na een liposuctie verloopt meestal vrij vlug. Een tot twee dagen na de ingreep mag je gewoon gaan douchen. Veel mensen kunnen na een paar dagen ook weer hun normale routine oppakken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het type werk dat je doet.

 

We raden aan om in ieder geval de eerste drie tot zes weken na de ingreep niet heel zwaar te gaan sporten of ander zwaar lichamelijk werk te verrichten.

 

https://faceland.nl/