Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Meubels

Bekende ontwerpers van vele meubelen

Er zijn verschillende bekende ontwerpers die vele meubelen hebben ontworpen. Veel van deze meubelen zijn ook vandaag de dag nog steeds heel erg populair. Zeker de meubelen van Ico Parisi zijn tegenwoordig heel erg geliefd bij verzamelaars. IcoParisi is een Italiaanse meubelontwerper en hij had een ontwerp studio samen met zijn vrouw LuisaParisi. Hier ontwierp hij een verscheidenheid aan meubelen waaronder stoelen, kasten en tafels. De meubelen die IcoParisi heeft ontworpen hebben een vintage of retro stijl. Ook maakt hij veel gebruik van bogen en ronde vormen. Voor deze meubelen gebruikte hij voornamelijk zachte houtsoorten.  

De Deense ontwerper Hans Wegner 

Een hele bekende Deense ontwerper is Hans Wegner. Een van de bekendste meubels die hij heeft ontworpen is de zogenoemde ‘wishbonechair’. Hans Wegner heeft naast deze stoel ook nog heel veel andere minder bekende stoelen ontworpen. Voor zijn meubelen maakte hij voornamelijk gebruik van hout en andere natuurlijke materialen. De meubelen die hij heeft ontworpen zijn eenvoudig en vooral praktisch. De stijl van de meubels die Hans Wegner heeft ontworpen is dan ook te omschrijven als minimalistisch. Veel mensen vinden de meubels er daarnaast ook erg elegant uitzien. Ook heeft hij samengewerkt met meerdere andere bekende ontwerpers zoals Arne Jacobsen.  

De ontwerper Arne Jacobsen  

Arne Jacobsen was net als Hans Wegner een bekende Deense ontwerper. Naast ontwerper was Arne Jacobsen ook nog architect. De bekendste meubelen die Arne Jacobsen heeft ontworpen zijn enkelen eetkamerstoelen genaamd ‘de mier’ en ‘de zwaan’. Ook hij heeft een stijl die te omschrijven is als minimalistisch en elegant. Daarnaast speelt ook bij deze meubelen de functionaliteit van een meubel de grootste rol in het ontwerp. Dit is dan ook een van de redenen waardoor Hans Wegner en Arne Jacobsen goed konden samenwerken. Arne Jacobsen heeft inspiratie gehaald uit andere bekende ontwerpers maar heeft zelf ook weer vele ontwerpers weten te inspireren.  

De meubelen van Finn Juhl 

Een andere bekende Deense meubelontwerper in Finn Juhl. Naast ontwerper was hij net als Arne Jacobsen ook een architect. Ook hij heeft vele stoelen en andere meubelen ontworpen die ook nu nog steeds erg gewild zijn. Finn Juhl is een van de eerste ontwerpers die de Deense stijl populair heeft weten te maken. Daarnaast is hij een van de ontwerpers die de Deense stijl naar Amerika heeft weten te brengen. De meubelen van Finn Juhl hebben veel ronde vormen maar zijn stijl is iets moderner dan vele andere ontwerpers uit die tijd. Een ander opvallend verschil met vele andere Deense ontwerpers is dat hij vaker donker hout gebruikte in plaats van lichter hout.  

https://nl.atkris.com/page/ico-parisi