Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Geschenken

Heeft u goud liggen waar u niks mee doet? Verkoop het!

Goud verkopen; waarom zou ik mijn goud verkopen?

Gouden sieraden zijn altijd populair en geliefd. Maar soms heb je nu eenmaal goud liggen waar je niets meer mee doet of geen waarde meer aan hecht. Je kan het natuurlijk bewaren maar je kan ook je goud verkopen zodat het weer tot een nieuw sieraad gemaakt kan worden. Wij geven je een paar veel voorkomende redenen waarom mensen besluiten hun goud verkopen

 

Geld

De meest voorkomende reden is toch wel dat het een makkelijke manier is om aan wat extra geld te komen. Als mensen hun oude goud verkopen kunnen ze er iets anders voor in de plaats doen, zeker omdat de goudprijs op dit moment erg hoog is. Dit komt doordat edelmetalen zeldzamer worden en tevens erg populair zijn. Voor veel mensen is het ook een investering die met de tijd is gestegen in waarde waardoor mensen besluiten hun goud weer te verkopen. 

 

Gesneuveld

Als een sieraad kapotgaat of beschadigt raakt eindigt het meestal ergens in een sieradendoosje waar het nooit meer gedragen wordt. Zeker als je het niet kan (
of wil) laten maken is het zonde om het maar op de plank te laten liggen. Ook kapotte gouden sieraden kun je gewoon goud verkopen. Ze worden immers toch omgesmolten om nieuwe sieraden van te kunnen maken. 

 

Smaken veranderen

Een oud sieraad wat niet meer met zijn tijd mee kan komen kan je natuurlijk bewaren in de hoop dat het ooit weer hip wordt en je het dan misschien weer wil dragen. Maar wellicht heb je er meer aan om je goud verkopen en iets er voor in de plaats aan te schaffen wat wel met de tijd mee kan. 

 

Sentimentele waarde

De meeste sieraden die we cadeau krijgen hebben natuurlijk een bepaalde sentimentele waarde. Die kan positief zijn, maar ook negatief. Een voor de hand liggend voorbeeld is je verlovingsring of trouwring na dat iemand uit elkaar is gegaan. Je kan deze natuurlijk bewaren of teruggeven. Maar sommige mensen kunnen het sentiment ook missen als kiespijn en zullen liever hun goud verkopen om even lekker uit eten te gaan of iets anders leuks ervan te doen. 

 

https://inkoop-goud-gouda.nl