Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Toerisme

Blankenberge Belgium

blankenberge belgium

 

 Het centrum van Blankenberge in Belle Epoque-stijl (begin 20e eeuw) met huizen met balkons, erkers, veranda’s, zuilengalerijen en torentjes, creëert een sfeer van huiselijkheid en comfort. De pastelkleuren waarin de villa’s en hotels zijn geverfd, roze, geel en crème, geven al een gevoel van rust en ontspanning. Bovendien staan ​​er in het centrum geen hoge gebouwen, zelfs het station is vrij klein. Toeristische routes naar De Han volgen door het dorp Klemskerhe, gebouwd op zeer oude polders. De eerste vermelding van deze schikking dateert uit 1003. Attracties voor toeristen zijn een gerestaureerde kerk en een windmolen, die sinds 1693 enkele jaren geleden bewaard is gebleven.

Terwijl u aan de kust rust, kunt u een dag de zee verlaten en de dichtstbijzijnde steden verkennen – de oude Belgische steden – Doornik, Brugge, Kortrijk, Ieper, Verne. We stoppen in Verne, omdat deze stad het minst bekend is. Het wordt echter beschouwd als een van de mooiste steden van West-Vlaanderen. Het is zes kilometer op gelijke afstand van de kust en van de Franse grens. De stad leed weinig tijdens de Eerste Wereldoorlog, het was het laatste toevluchtsoord in België voor koning Albert, het enige stuk dat niet overstroomde als gevolg van de opening van de Nyuport-sluizen. De stad werd gebouwd rond een versterkt kasteel dat aan het einde van de 9e eeuw werd gebouwd. In de middeleeuwen ontwikkelde Verne zich via de lakenhandel met Engeland. De eeuwenlange oorlog tussen Engeland en Frankrijk veroorzaakte echter grote schade aan Vlaanderen en Woernet, volledig afhankelijk van de import van Engelse wol. Op het grote Grote Marktplein met lage huizen uit de 17e eeuw bevindt zich het stadhuis, de kathedraal van St. Walpurgis met de gotische koren uit de late 13e eeuw, die al eeuwenlang wordt gebouwd, de kerk van St. Nicholas op de appelmarkt uit de 13-14e eeuw. Verne was een Spaanse garnizoensstad in de tijd dat Zuid-Nederland een Spaanse provincie was. Een van de getuigen uit die tijd is het Spaanse paviljoen, waar de Spaanse heersers in de 17e eeuw zaten. De processie van berouwvolle zondaars, die jaarlijks op de laatste zondag van juli wordt gehouden, herinnert ook aan de Spaanse overheersing. Het is een stoet van mensen met een kap die een kruis dragen.

Fijnproevers zullen aan de Belgische kust iets te proberen hebben. Zeevruchten kunnen in het binnenland van het land worden geproefd, maar natuurlijk vlakbij de zee is het een heel andere ervaring. Woon je niet in een hotel, maar huur je een studio of een villa, dan moet je gewoon de vismarkten bezoeken om je dierbaren te verrassen met de bereiding van verse visgerechten.

Kustrestaurants lokken bezoekers met een verbluffende variëteit – Zeebrugge vissoep, krab- en garnalensoep, een verscheidenheid aan gerechten en snacks, eenvoudig en hartig, kabeljauw, visfilets, zout met verschillende sauzen en haring van Nyuport. Bovenal moet u de uitstekende Belgische mosselen proberen. Er zijn veel manieren om ze voor te bereiden, van de eenvoudigste tot de meest geavanceerde. Aan de kust kun je ze ook rauw proberen, zoals oesters, bestrooid met azijn of citroensap. Maar om het te waarderen, raden we je aan om te genieten van mosselen gekookt in een bouillon met selderij, weggespoeld met goede droge witte wijn.

Naast zeevruchten is het de moeite waard om andere Vlaamse gerechten te proberen – brood met Brugse amandelen, kalfsleverpastei (polderpastei) in een pittige saus, bloemkoolsoep, gebakken paling met kruiden, kersensoep, maar ook overal in België, wafels met diverse fruit- en bessensiropen.

 

  

blankenberge belgium

 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html

Gerelateerde artikelen

Een rondvaart door Amsterdam op een sfeervolle boot

Hak snel knopen door op een van de meest bijzondere vergaderlocaties in Brabant

Weekend wet met de sportclub? Een groepsaccommodatie in de buurt van Nijmegen is ideaal