Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

De meest voorkomende behandelingen bij de tandarts in Breda

Je gaat voor verschillende soorten mondzorg naar de tandarts. Dat kan een controle zijn of juist een spoedgeval. De tandarts voert niet al deze behandelingen zelf uit. In sommige gevallen wordt je doorverwezen. Door te kiezen voor tandarts bij jou in de buurt in Breda waar meerdere disciplines werken kun je voor de meeste behandelingen bij dezelfde praktijk terecht.

Controlebehandelingen bij de tandarts of mondhygiënist

Natuurlijk gaan de meeste mensen langs bij de tandarts voor een controlebehandeling. Als er meer aan de hand is komt de tandarts hier vaak tijdens een controle achter. Het is niet altijd de tandarts die de controle uitvoert. Een mondhygiënist in Breda mag ook controles uitvoeren, zij het onder de verantwoordelijkheid van een tandarts. Nog een reden om te kiezen voor multidisciplinaire praktijk.

Orthodontiebehandelingen bij de ortho

Voor tandcorrecties kom je vaak uit bij de orthodontist. Het zijn vaak groeiende kinderen die bij de ortho in Breda langsgaan omdat de kaak nog groeit en ze nog moeten wisselen of dat net gedaan hebben. Maar ook volwassenen gaan steeds vaker langs bij de orthodontist, zeker sinds de komst van de beugel van Invisalign. Veel orthodontisten hebben een eigen praktijk maar je kunt ook praktijken vinden waarbij de orthodontist en de tandarts onder hetzelfde dak werken. Dat maakt het maken van afspraken makkelijker, zeker wanneer je met je hele gezin naar dezelfde tandarts wilt.

Wortelkanaalbehandeling bij de tandarts of in het ziekenhuis

Bij een ontstoken wortelkanaal, een combinatie van bindweefsel bloedvaatjes en zenuwen, is een wortelkanaalbehandeling nodig. In sommige gevallen kun je hiervoor bij je tandarts in Breda terecht maar het kan ook gebeuren dat je wordt doorverwezen naar de kaakchirurg in het ziekenhuis. In dat geval heb je het over een wortelpuntoperatie.

Gerelateerde artikelen

E sigaret wel of niet doen?

Behandeling tegen lipoedeem

Dit is waarom je natuurlijke haarproducten moet gebruiken