Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Particuliere dienstverlening

Dit is hoe je meer grip krijgt op je leven!

Steven Covey was een veel geprezen auteur van vele boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap.

In één van zijn boeken ging hij in op het verschil tussen situaties die je overkomen en situaties die je zelf creëert. Volgens Covey is elk mens bij situaties betrokken (Cirkel van Betrokkenheid) zonder hier bewust voor te kiezen, maar stellen we ons vaak hierin passief op. We zijn druk en we moeten zoveel, dus we moeten vooral nog maar even doorbijten. Van stilstand kan geen sprake zijn.

Toch is er in vrijwel elke situatie volgens hem wel invloed uit te oefenen om een positief verschil voor jouzelf te maken. Wanneer je vlak voor de deadline van een groot project op je werk zit, je vrouw ziek is en je kind ook nog belangrijke voetbalwedstrijden gepland heeft staan in diezelfde periode, wat kun je dan doen om dit allemaal behapbaar te maken en wellicht zelfs ook wat aangenamer? Wie zou je om hulp kunnen vragen en welke afspraken zou je kunnen wijzigen of uitstellen? Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Door je vooral proactief in plaats van reactief op te stellen, verschuif je de focus van de Cirkel van Betrokkenheid naar de Cirkel van Invloed. Situaties staan vast, verplichtingen kunnen niet zomaar genegeerd worden, maar vaak is er echt het nodige mogelijk om diezelfde situaties en diezelfde verplichtingen draaglijker te maken.  

Ook kun je vaak prima om hulp vragen aan mensen om bijvoorbeeld een taak over te nemen of om te overleggen hoe je een bepaalde klus anders kunt aanpakken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Kijk hier eens naar en begin eens met uitoefenen van invloed op deze situaties. Vraag ook om hulp! Het verschil zal je verrassen! Nooit geschoten, is immers altijd mis….Je kunt er nooit slechter door worden; het is het proberen waard!

https://coachrobin.nl/