Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Particuliere dienstverlening

3 belangrijke zeken om over te na te denken voor het overlijden

Niemand denkt graag na over het eigen overlijden. Toch is het onvermijdelijk verbonden met het leven. Het is daarom verstandig om over een aantal zaken, zowel praktisch als emotioneel, na te denken nu je zelf nog in staat bent om hier invloed op uit te oefenen. In Dit artikel daarom een aantal belangrijke zaken waar iedereen bij overlijden mee te maken krijgt.

Uitvaartverzekering, wel of niet doen?

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat de uitvaart bekostigd wordt. Een uitvaart kost al gauw enkele duizenden euro’s en een overlijden kan ook plots gebeuren. Denk bij kosten aan zaken als de kist en het vervoer maar ook het boeken van een uitvaartcentrum in Bergen op Zoom of elders in de regio. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden niet met de kosten voor de uitvaart opgezadeld worden. Heb je daarentegen voldoende financiële middelen dan is het niet altijd nodig om deze verzekering af te sluiten

Overlijdensrisicoverzekering, wat is dat?

Een overlijdensrisicoverzekering wordt nog wel eens verward met een uitvaartverzekering maar het zijn twee verschillende dingen. Bij een overlijdensrisicoverzekering verzeker je jezelf voor een bepaald bedrag dat wordt uitgekeerd wanneer je binnen de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Dit geld kan door nabestaanden bijvoorbeeld worden gebruikt voor het afbetalen van een hypotheek of om het inkomen op te vangen dat wegvalt bij jouw overlijden. Het gaat hier vaak om grote bedragen en het is dan ook zeker de moeite om hier serieus naar te kijken.

Uitvaartverzorger in Brabant contacteren bij speciale wensen

Wil jij zelf de controle houden over hoe je begrafenis wordt geregeld? Dan is het verstandig om alvast contact op te nemen met een lokale uitvaartverzorger in Breda of elders in de regio. Hiermee bespreek je de laatste wensen en neem je de opties voor bijvoorbeeld een uitvaartcentrum in Breda of Roosendaal door. Deze wensen bespreek je ook met nabestaanden zodat iedereen weet wat hen tijdens de uitvaart te wachten staat.