Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Een ‘nieuwe’ telefoon voor een scherpe prijs

De levensduur van een mobiel is tegenwoordig maximaal drie jaar. Hierna houd het vaak op doordat er allerlei nieuwe updates zijn die niet meer ondersteund worden door je toestel.

We weten allemaal dat duurzaamheid een belangrijk punt is vandaag de dag. Duurzaam ondernemen, duurzame producten die duurzaam zijn geproduceerd en ga zo maar door. Duurzaamheid is belangrijk en heeft ook zijn weg gevonden in de telefoon wereld. Een telefoon wordt tegenwoordig namelijk met een duur woord refurbished. Of te wel gerepareerd en schoon gemaakt, er wordt nieuw leven in geblazen.

Als een telefoon wordt geproduceerd wordt hij op het eind gecontroleerd op een heleboel aspecten waaraan hij moet voldoen. Er wordt gekeken of het apparaat veilig is en of alles functioneert na behoren. Mocht er iets fout of niet optimaal zijn, dan wordt de telefoon afgekeurd. Zonde, want vaak is het probleem redelijk makkelijk op te lossen. Door deze aanpassingen is de telefoon niet ‘nieuw’ meer. Hij is het natuurlijk wel maar het heeft een kleine reparatie ondergaan voordat het gebruikt is. Nu is je iPhone 6 refurbished of iPhone 6 Plus refurbished. Hierdoor kan hij voor een scherpe prijs aangeboden worden op websites zoals momgo.

We zien dat steeds meer bedrijven zich richten op het hergebruiken en repareren van producten en deze voor een scherpe prijs aanbieden.

Op sites zoals momgo worden dit soort producten verkocht die voordoen aan de remarketed productconditie. Dit betekent dat de producten als nieuw zijn en géén gebruikssporen bevat. De producten zijn dus niet van nieuw te onderscheiden. Naast dat het product aangeboden wordt voor een goedkopere prijs, heb je bij de meeste bedrijven ook de gebruikelijke veertien retour recht. Zo profiteer je als consument toch nog van de fouten en gebreken die een product soms kunnen hebben. En ook nog voor een lage prijs. Win-Win

 

https://www.e-conomy.nl