Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Ga veilig het water op!

Ga veilig het water op! 

In de warme maanden is het heerlijk om uit te waaien op het water. Vaar met een boot over het water onder het genot van het zonnetje. Varen op het water kan soms best gevaarlijk zijn. Om jezelf goed te beschermen is het handig om een reddingsvest mee te nemen op het water. Hieronder wordt er meer verteld over de reddingsvesten 

 

Wat doet een reddingsvest? 

Een reddingsvest draag je op het water. Op deze manier ben je voorbereid op gevaarlijke situaties op het water. Het kan zijn dat de boot gaat kantelen en de personen hierdoor in het water belanden. Een reddingsvest zorgt in dit geval ervoor dat je op je rug wordt gedraaid. Je luchtwegen worden daardoor niet belemmerd met water. Zo kun je vrij ademhalen en wachten totdat je gered wordt.

 

Reddingsvest en automatisch zwemvest 

Een reddingsvest is gevuld met verschillende materialen. Deze materialen zorgen ervoor dat je blijft drijven op het water. De reddingsvesten beschikken ook over een kraag. Deze kraag zorgt ervoor dat je je hoofd boven water houdt en dus niet kopje onder gaat. Wanneer een automatisch zwemvest in aanraking komt met water, dan blaast dit vest zichzelf op. De kans op verdrinking is met een zwemvest groter, doordat het een veel lager drijfvermogen heeft dan een reddingsvest. Een drenkeling wordt door een zwemvest dus niet gered, maar door een reddingsvest wel. 

 

Opzoek naar het juiste reddingsvest? 

Bij Boottotaal is een ruim assortiment aan reddingsvesten beschikbaar. Het ruime assortiment geeft veel verschillende mogelijkheden. De vesten zijn er niet alleen in allerlei maten, maar ook in verschillende merken en diverse kleuren. Door het diverse assortiment ontstaan er ook variërende prijzen. Op deze manier is er bij Boottotaal voor ieder wat wils. Weet jij nou niet welk reddingsvest bij jou past? Vraag dan naar advies bij een van de specialisten. 

 

https://www.boottotaal.nl/