Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Vertoond jouw hond vreemd gedrag? Dit is er aan de hand!

Vertoond jouw hond vreemd gedrag? Dit is er aan de hand!

Soms is het lastig om op te merken wat er mis is met je trouwe viervoeter, maar het erg belangrijk om de gezondheid van je hond te beschermen bijvoorbeeld tegen parasieten uit de natuur en van andere honden of katten. Denk aan wormen, teken of vlooien. Door verschillende symptomen op tijd op te merken kun je je hond beschermen. Is deze blog bespreken we een aantal van deze symptomen. 

Dunne ontlasting

Als je hond last heeft van dunne ontlasting kan dat veel oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan maag- of darmontsteking, afval eten of verandering in het eet patroon. Er is niet direct iets ernstigs aan de hand als je hond diarree heeft. Als je hond hier echter al meer dan 24 uur last van heeft of als er bloed bij zit, is het toch verstandig om de dierenarts te raadplegen. Het kan ook zijn dat je hondje last heeft van darmparasieten. Dit kun je concluderen als je rijst achtige vormpjes in de ontlasting van je hond ziet. Gebruik een ontwormer om hier weer van af te komen. 

Je hond blijft hoesten

Het hoesten bij honden kan ook veel oorzaken hebben. Een aantal wel besmettelijk en een aantal ook niet. Een voorbeeld van een besmettelijke oorzaak van hoesten bij honden is hartwormziekte. De ziekte wordt bij honden vaak opgelopen tijdens vakanties in Zuid-Europa en wordt overgedragen door muggen. Je kunt je hond laten vaccineren tegen de meest voorkomende ziektes. Als je hond al meer dan 24 uur hoest, bleek tandvlees heeft of lusteloos is, bel dan direct de dierenarts en maak een afspraak.

De hond likt aan de anus

Valt het u op dat uw hond likt continu aan anus? Neem dat dan zeker serieus. Het likken aan de anus kan namelijk een teken zij van ongemak, het kan zelfs leiden tot een dierenartsbezoek als je er niet op tijd naar handelt De anaalklieren van uw hond produceren een afscheiding die nodig is voor geurmaking. Dit wordt vaak in kleine hoeveelheden samen met de ontlasting uitgescheiden. Als deze klieren verstopt raken, kunnen ze ontsteken. Dit leidt tot jeuk en daardoor likt uw hond aan de anus. Je hebt hier verschillende crèmes of aparte voeding voor. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Bellfor.

 

https://nl.bellfor.info/