Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Dieren

Hond registreren: Dit moet je erover weten

Heb je een nieuwe hond? Dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt er immers voor zorgen dat je jouw hond altijd een goede start kan geven. Het gaat hierbij echter niet alleen om de spullen die je in huis haalt, maar ook om de registratie. De hond registreren in de databank is namelijk een vereiste. Het is door de wet vastgesteld dat de registratie altijd door de nieuwe eigenaar gedaan moet worden. Door dit direct te doen aan de hand van het chipnummer dat in het paspoort staat, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

De hond registreren aan de hand van de chip 

De hond registreren kan zodra de hond voorzien is van een chip. Deze chip wordt in de meeste gevallen door een dierenarts geplaatst. Fokkers mogen de honden uitsluitend verkopen wanneer een volledige gezondheidscheck en de plaatsing van de chip uitgevoerd zijn. Ook honden uit het buitenland moeten voorzien zijn van een chip voordat ze kunnen reizen. Als jouw hond ergens anders vandaan komt, moet je de chip zo snel mogelijk laten plaatsen en registreren. Als de hond wegloopt of er iets anders gebeurt, kan de hond geïdentificeerd worden en kun je herenigd worden met jouw viervoeter.

De stappen van de registratie

De hond registreren is eenvoudig. Zodra je op de website van een databank op registreren klikt, dien je het chipnummer in te vullen. Ook geef je aan dat het om een hond gaat. Van hieruit kun je de kenmerken van de hond doorgeven. Vervolgens vul je jouw persoonsgegevens in. De registratie kun je afronden, waarna je er ook voor kunt kiezen om een penning aan te schaffen. Deze hondenpenning kun je aan de halsband van jouw hond hangen. Controleer altijd of de registratie goed verlopen is door het chipnummer op te zoeken in de databank. Je hebt dan alles voor jouw nieuwe hond geregeld.

 

 

https://www.petlook.nl/hond-registreren/