Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Helpen huishoudmiddelen wel tegen het bestrijden van ongedierte?

Wanneer je ongedierte in huis hebt wil je deze zo snel mogelijk bestrijden. Meestal gaan we dan op zoek naar huishoudmiddelen waar we ze mee kunnen bestrijden. Natuurlijk is het met een plaag wel een hele andere zaak en heb je vaak ook andere middelen nodig.  

Kan je ongedierte bestrijden 

Natuurlijk is het mogelijk om ongedierte te bestrijden. Het gezegde: voorkomen is beter dan genezen is in dit geval toch eigenlijk altijd wel beter. Je kunt natuurlijk allerlei chemische middelen er voor gebruiken maar die zijn niet altijd goed voor het milieu. Je kunt ze ook bestrijden met de natuurlijke vijanden die ongedierte hebben. Het is ook mogelijk om ze met huishoudmiddelen te bestrijden. Ook kan je bij Bestrijdingsservice.nl hulp vragen.  

Natuurlijke vijanden  

Wanneer je met de natuurlijke vijanden te werk gaat heeft ieder ongedierte er eentje.  
De wesp heeft de roofvliegen, zangvogels en reptielen als vijand. De mier kan je bestrijden met aaltjes. Bij de rat kan je marterachtigen en uilen in zetten. Maar ook de kat is kan je als natuurlijke vijand inzetten tegen de rat. De buxusmot kan je bestrijden met kippen en loopeenden. Roofvogels en honden zijn de natuurlijke vijanden van de steenmarters. De natuurlijke vijand van de zilvervisjes zijn de spinnen. Buiten zijn de vleermuizen de vijand van de mug en binnen de spinnen.  

Oma weet raad tips 

Wanneer je deze tips na leest merk je dat er veel bestrijdingen zijn met huis tuin en keukenmiddeltjes. Ongedierte is natuurlijk ook erg lastig. Wist je wel dat als je geen gif wilt gebruiken dat koud water ook kan helpen? Een aantal tips: 

 • Bladluizen: ze houden niet van zeep en spiritus en je kunt ze ook bespuiten met water waar sigarettenpeuken in gekookt zijn.  

 • Houtworm: Spuit in de gaatjes benzine en maak de gaatjes dicht 

 • Kakkerlakken: Hebben een hekel aan komkommerschillen en de geur van zoute haring. Je kunt ook een doek gedompeld in bier neer leggen en de kakkerlakken die zich er in verzamelen verbranden.  

 • Mieren: zet een schoteltje met bier en suiker neer of stroop met gist. Dan kan je ze vangen.  

 • Muggen: lavendelolie op het kussen hebben muggen een hekel aan. Ook de lucht van kruidnagel. Door de lucht van petroleum raakt de mug bedwelmd.  

 • Muizen: stop muizengaatjes dicht met lappen met terpentijn er aan of fijn gemaakte oleanderbladen. Ze houden ook niet van pepermuntkruid en mottenballen. De kat is de beste muizenvanger.  

 • Slakken: Leg een natte plank op de grond en ze gaan er onder zitten. Je kan ook zout strooien. De egel is een slakkenvanger.  

 • Spinnen: zet een schoteltje azijn neer. 

 • Vliegen: zet een schoteltje verwarmde azijn neer. Een spons natgemaakt met lavendel- of pepermuntolie verjaagt vliegen. De vlieg houdt niet van citroen geur. Zakje met koud water ophangen in de deuropening.  

 • Wespen: Zet een schoteltje warme ammoniak neer. Zet een flesje zoetigheid neer op een plek niet dicht bij je in de buurt.  

 • Zilvervisjes: Je kunt ze lokken met bananenschil of rauwe aardappel.