Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Zakelijk

Het gebruik van pennen in het dagelijkse leven

Pennen worden dagelijks wereldwijd gebruikt. Pennen kunnen voor alles waarbij geschreven moet worden gebruikt worden. Denk hierbij aan kinderen die moeten leren schrijven, of zakenlui die een handtekening over een overeenkomst moeten zetten. Pennen – en met name de balpen – is niet meer weg te denken uit ons leven. Onlangs de digitalisering, zijn pennen nog altijd belangrijk. In de verre toekomst zou het kunnen dat pennen geen deel meer uitmaken van ons leven, omdat alles dan via apparaten gaat.

Scholen

Op de basisschool leren kinderen schrijven. Het kan zijn dat de eerste jaren met een potlood wordt geschreven, maar deze wordt al gauw vervangen voor een pen. De rest van een schoolcarrière worden diverse aantekeningen en tentamens gemaakt met een pen. Tegenwoordig zijn er al klassen waar laptops of tablets het boek hebben vervangen, maar aantekeningen worden veelal met een pen in het schrift gemaakt. Het voordeel hiervan is ook dat je vrij bent om te tekenen wat je wilt, bijvoorbeeld bepaalde grafieken of lijnen zijn makkelijker te maken. Schoolexamens worden ook met pen en papier gemaakt, dat was vroeger al zo en dat is voor nu nog altijd gebleven. De kans dat het in de toekomst gaat veranderen is zeker aanwezig. Voor nu is het veiligste nog gewoon om het met pen en papier te doen. Pennen zijn dus een essentieel onderdeel van school.

Kantoren

Op kantoren zal veelal gewerkt worden met laptops, maar aantekeningen tijdens vergaderingen worden vaak nog geschreven. Ook hier is het voordeel dat je lijnen en dergelijke kan maken hoe je zelf wilt, zonder moeite. Contracten zijn bijna altijd op fysiek papier. Zo kunnen beide partijen na het tekenen een kopie mee naar huis nemen, zodat er altijd eerlijk bewijs is. Het contract wordt getypt op de computer, maar de handtekening wordt gezet met een pen. Contracten tekenen zijn een belangrijk onderdeel van het leven van een volwassene, dus ook hier zijn pennen erg belangrijk.

Relatiegeschenken

Pennen zijn uiterst populair als relatiegeschenk. De pen is zelfs het populairste product om weg te geven als promotioneel artikel. Dat laat zien wat de waarde van een pen is. Pennen zijn in de huidige wereld nodig. Een pen als gift zal je ook niet gauw weggooien, al helemaal niet als het een mooie is. Parker Jotter heeft mooie, luxere pennen waarvan mensen erg onder de indruk zullen zijn.

Pennen worden dus zowel op scholen, kantoren en bijvoorbeeld beurzen veel gebruikt. Natuurlijk zijn dit niet de enige plekken, want ook thuis worden pennen gebruikt. Of in de trein, bij het maken van de puzzel in de krant. Kortom, pennen zijn niet weg te denken uit de huidige wereld, maar ooit zou daar verandering in kunnen komen.