Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Internet

Laser scanning voor 3D constructie & infra projecten

Visualisatie van data met 3D constructie & infra laser scanning

Hoe kun je het beste een heel gebouw in kaart brengen? Of de infrastructuur digitaal visualiseren van een belangrijk knooppunt in de stad of regio? En wat als je gaande weg tijdens een bouwproces veranderingen realtime wilt weergeven? Op elk van deze vraag is laser scanning het antwoord! Bij 3DLS gebruiken we geavanceerde 3D scanning equipment dat geschikt is om installaties, gebouwen en infra projecten in 3D te scannen dankzij 360 graden foto’s van hoge kwaliteit. Deze data kan vervolgens gebruikt worden om een BIM model op te zetten. En dat binnen slechts enkele dagen!

Hoogwaardig digitale laser scanner bij 3DLS

Om de meest accurate data te verkrijgen is de noodzaak voor een goede 3D laser scanner een must. Bij 3DLS werken we met de 4e en laatste generatie Faro 3D scanner. Enkele specificaties van deze scanner:

  • Hoge resolutie scanning tot wel 350 meter
  • Scanning tot wel 976.000 punten per seconde
  • Realtime data opslag in de cloud via faro Scene
  • Met een gewicht van slechts 4.2kg uiterst mobiel en licht

Onze 3D scan specialisten hebben ruime ervaring in het gebruik en bedienen van deze 3D scanners waardoor we snel en efficiënt een groot oppervlak digitaal in kaart kunnen brengen. Onze medewerkers zijn bovendien VCA gecertificeerd en zijn dus bekwaam genoeg om een inschatting te maken bij mogelijke risico.

Digitaal 3D puntenwolk maken

De Faro 3D scanner scant zijn omgeving door punten te registreren, heel veel en heel snel tegelijkertijd. Door deze X, Y en Z coördinaten slim te combineren kan een zogenaamde 3D puntenwolk gerealiseerd worden. Hierdoor wordt een ruimte gedetailleerd in kaart gebracht met meetpunten. Laser scanning maakt het dus mogelijk om accurate metingen uit te voeren en dat kan veel tijd en geld besparen.

3D scans altijd in de cloud via webshare

De Faro 3D scanner maakt een realtime verbinding met het internet via Wifi. Om een 3D scan te laten maken worden 360 graden foto’s gemaakt van de omgeving die direct in de cloud geupload worden. Via de handige faro webshare tool zijn de foto’s direct in de cloud te bereiken zodat er direct mee aan de slag gegaan kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het monitoren van een bouwproces, realtime veranderingen kunnen aanbrengen en zien wat het effect is, metingen uitvoeren die anders veel tijd hadden gekost en duidelijk de kabels of leidingen in kaart brengen bij een groot installatie fabriek. Door de camera op meerdere locaties te laten laserscannen is het mogelijk een 3D tour te maken van de omgeving. Een goed voorbeeld hiervan is Google streetview.

Navigeren dankzij 360 graden foto’s

Hoe Google streetview je laat navigeren door straten, woonwijken en steden maakt de Faro 3D scanner het mogelijk om met de gemaakte 360 foto’s te navigeren door je eigen bedrijf. In de faroscene webshare is het zelfs mogelijk om details, notities en opmerkingen toe te voegen nadat de 360 graden foto’s zijn gemaakt. En omdat het in cloud zit kunnen meerdere mensen vanuit meerdere locaties tegelijk werken aan deze data.

Maak een afspraak met 3DLS

Met een team van toegewijde specialisten zijn wij voorstander van digitale transformatie op een snelle en efficiënte manier. We brengen indoor en buiten ruimtes in kaart en creëren waardevolle digitale 3D content. Door de jaren heen hebben we voor vele nationale en internationale bedrijven opdracht uitgevoerd. Neem een kijkje op onze website voor ons portfolio en neem contact op via +31 53 4800 550 of stuur een mail naar j.westerink@ergodesign.nl.

https://www.3dls.nl