Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe te barbecueën in uw eigen achtertuin

Er is geen betere manier om van het buitenleven te genieten dan met een barbecue in de achtertuin. De geur van sappige steak, het knapperende vuur en het aangename gezelschap van vrienden zorgen voor een geweldige avond. Een goed geplande achtertuinbarbecue is meer dan een haastig samenzijn van hapjes en drankjes. Het is een groots evenement dat kan worden verbeterd als je vooruit plant. Hier zijn vijf manieren om een succesvolle achtertuinbarbecue te organiseren:

Maak een boodschappenlijstje

De eerste stap naar een geslaagde barbecue is het maken van een boodschappenlijstje. Maak een lijst van alle dingen die je moet kopen voor je naar de winkel gaat. Als je in de winkel bent, is de kans groter dat je vergeet waar je voor kwam, en zo verspil je tijd en geld. Als u van plan bent een grote bijeenkomst, zorg ervoor dat je genoeg vlees om al uw gasten te voeden. Als u een kleinere bijeenkomst organiseert, koop dan genoeg vlees voor uw gasten plus een paar porties voor de restjes. U zult willen drankjes voor uw gasten, evenals bijgerechten, keukengerei, en borden voor uw gasten te kopen.

Vraag om hulp indien nodig

Als uw gasten brengen gerechten om u te helpen met de kosten van het eten en drinken, maak een lijst van wat je zou willen dat ze brengen. Je wilt niet dat je om een specifiek gerecht vraagt en dat je gasten niet weten waar je het over hebt. Als uw gasten geen gerechten meebrengen, vraag hen dan of ze op een andere manier willen helpen. Vraag bijvoorbeeld of ze het eten willen brengen of tafels en stoelen willen klaarzetten. Vraag gasten die jonge kinderen hebben of ze die ook mee willen nemen. Jonge kinderen voelen zich vaak meer op hun gemak in een vertrouwde omgeving, zoals hun eigen huis. Vraag gasten die hun huisdieren mee willen nemen of ze die uit de buurt van het eten willen houden.

Kies het juiste voedsel

Wanneer je beslist wat je op je barbecue serveert, hou dan rekening met het seizoen, het tijdstip en het soort evenement dat je organiseert. Als je een zomerbarbecue organiseert, zul je licht en verfrissend eten willen serveren, zoals salades en koude soepen. Is je barbecue gepland in de herfst, dan kan je best stevige gerechten opdienen, zoals stoofpotjes of chili. In het voorjaar kan je lichtere gerechten serveren, afhankelijk van het weer op het moment van je barbecue. Probeer het eten dat je serveert af te stemmen op het soort evenement dat je organiseert. Als je een groot familie-evenement organiseert, wil je eten serveren waar iedereen van zal genieten. Als je een bedrijfsbarbecue organiseert, kies je misschien voor eten dat meer chic is en geschikt voor zakelijke gesprekken.

Houd het vuur in de BBQ goed

Voordat je de barbecue aansteekt, zorg je ervoor dat de grill schoon is en klaar om te gaan. Verwarm de grill minstens 15 minuten voor voordat u het eten erop legt. Niet alleen zal dit helpen om de grill sneller op te warmen, het zal ook helpen om eventuele onzuiverheden die op de grill kunnen vastzitten, weg te branden. Houd het vuur goed in de gaten terwijl het brandt. U wilt dat het vuur heet en schoon brandt, zodat u geen roet op het eten krijgt. Als het vuur te heet wordt, doe dan het deksel op de grill. Gebruik de ventilatieopeningen om de hitte te regelen. Sluit het deksel als het vuur niet heet genoeg is, of open de ventilatiegaten als het vuur te heet wordt.

Volg een BBQ workshop

Nog niet erg ervaren met de BBQ? Kom dan eens langs bij Garden Center Wemmel, ons tuincentrum in Brussel. Wij zijn Weber BBQ leverancier en we verzorgen ook leuke BBQ workshops.

Conclusie

Het organiseren van een barbecue is een geweldige manier om van het buitenleven te genieten terwijl u tijd doorbrengt met vrienden en familie. Er zijn meerdere manieren om je barbecue tot een succes te maken, waaronder het maken van een boodschappenlijstje, hulp vragen, het juiste eten kiezen en het vuur in de BBQ goed houden. Gebruik deze tips de volgende keer dat je een barbecue plant, en je gasten zullen de moeite die je in het evenement steekt waarderen.

http://www.gardencenterwemmel.be