Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Tuin en buitenleven

Waarom u een windscherm in uw tuin nodig heeft

Misschien heeft u wel eens een windscherm gezien in de tuin van iemand anders, en vond u het niet erg mooi. Als u echter ziet welke voordelen een windscherm in uw eigen tuin heeft, zult u zich afvragen waarom u er niet eerder aan gedacht heeft om er een aan te brengen. Een windscherm is een beplante barrière die voorkomt dat de koude noorden- of oostenwind uw meer tere planten bereikt en ook het zicht op onaantrekkelijke omheiningen en naburige eigendommen blokkeert.

Een windscherm kan zo eenvoudig zijn als het planten van een enkele boom als beschutting tegen de heersende winden, of iets veel ingewikkelder. Wat uw budget ook is, hier zijn een aantal redenen waarom u moet overwegen een windscherm te kopen  voor in uw tuin!

Bescherming tegen extreme wind

Een windscherm is een effectieve manier om uw planten te beschermen tegen harde wind. De meeste planten kunnen wel tegen een licht briesje, maar als de wind met een extremere snelheid waait, kan dat aanzienlijke schade aanrichten. Door extreme wind kunnen bladeren bruin worden of afvallen, en in de meest extreme omstandigheden kan de plant zelfs afsterven. Een windscherm houdt de wind niet volledig tegen, maar helpt wel om de wind te vertragen en weg te leiden uit uw tuin. Dit betekent dat uw planten niet worden blootgesteld aan een windstoot die aanzienlijke schade kan veroorzaken. Een effectief windscherm vermindert ook het lawaai dat door sterke wind wordt veroorzaakt, waardoor het een betere keuze is dan een schutting als u het lawaai van de buren wilt beperken.

Helpt uw grond en planten te beschermen tegen guur weer

Harde wind kan er ook voor zorgen dat de grond los komt te liggen en snel uitdroogt, wat problemen oplevert voor zowel uw planten als uw grond. Een windscherm kan helpen om uw grond te beschermen tegen te droog worden en kan ook helpen om vocht in de grond vast te houden, waardoor de groei van onkruid wordt beperkt en uw grond gezond blijft. Als uw grond te droog is, kunnen de wortels van uw planten afsterven, waardoor het moeilijker wordt om een tuin te laten groeien. Als uw grond vochtig is, is het echter veel gemakkelijker om zaden te planten en nieuwe planten te laten groeien. Een effectief windscherm kan ook helpen om uw grond te beschermen tegen overvloedige regen of sneeuw. Als uw grond te nat is, kan dat het kweken van een tuin bemoeilijken en zelfs leiden tot de groei van schadelijke ziekten zoals wortelrot.

Blokkeert een minder aangenaam uitzicht

Niet alle tuinen hebben een aantrekkelijk uitzicht, en als u in een achtertuin plant, kijkt u misschien tegen een onaantrekkelijke schutting of naburige gebouwen aan. Een windscherm kan helpen om deze minder fraaie uitzichten te blokkeren en uw tuin een charmantere aanblik te geven. Een van de leuke dingen van een windscherm is dat je er verschillende dingen mee kunt blokkeren, afhankelijk van de soort planten die je gebruikt.

Als u bijvoorbeeld een haag plant die snel groeit, kunt u deze gebruiken om snel een naburig terrein te blokkeren als u dat niet wilt zien. Langzamer groeiende planten kunnen daarentegen worden gebruikt om het uitzicht geleidelijk te blokkeren. U kunt ook verschillende soorten planten gebruiken om verschillende effecten te creëren. Hoge planten zoals een coniferenhaag kunnen worden gebruikt om het zicht te belemmeren, terwijl een kortere, bredere plant zoals een bloem kan worden gebruikt om een beetje charme aan uw tuin toe te voegen, zelfs als deze zich achter een windscherm bevindt.

U zit uit de wind, waardoor het aangenamer is in uw tuin

Een windscherm kan het ook aangenamer maken om in je eigen tuin te zitten. Als u een haag gebruikt om een windscherm te maken, kunt u achter de haag, uit de wind, zitten en van uw tuin genieten. Als u in uw tuin uit de wind wilt zitten, kunt u de positie van uw windscherm overwegen. Als u bijvoorbeeld aan de noordkant van uw tuin uit de wind wilt zitten, zult u uw windscherm aan de zuidkant moeten planten. Een effectief windscherm zal ook helpen voorkomen dat de koude wind uw huis binnenwaait, waardoor het een goede keuze is, zelfs als u het niet in uw tuin wilt hebben.

Voegt kleur en sfeer toe aan uw tuin

Een windscherm kan ook helpen om kleur en sfeer aan uw tuin toe te voegen, zelfs als het het zicht niet blokkeert. Als uw tuin bijvoorbeeld een aantrekkelijk uitzicht heeft, kunt u wat planten aan uw windscherm toevoegen die kleur aan de tuin geven. U kunt ook verschillende soorten planten toevoegen om uw windscherm een ander uiterlijk te geven, waardoor het minder eentonig wordt. U kunt bijvoorbeeld een haag planten die in de herfst rode bladeren heeft naast een haag van groenblijvende planten. Een verandering van plantensoort zal ook helpen om uw windscherm minder opvallend te maken, vooral als het een minder aantrekkelijk uitzicht blokkeert.

Conclusie

Een windscherm is een goede manier om je tuin en grond te beschermen tegen extreme winden, en kan ook kleur, charme en een beetje privacy aan je tuin toevoegen. Een windscherm kan helpen om je grond en planten te beschermen tegen de schade die extreme wind veroorzaakt, en kan ook helpen om vocht vast te houden. Als u een onaantrekkelijk uitzicht in uw tuin hebt, kunt u een windscherm gebruiken om dit te blokkeren, terwijl u ook kleur en sfeer aan uw tuin toevoegt. Een effectief windscherm zal het ook aangenamer maken om in uw tuin te zitten, terwijl het u ook beschermt tegen de koude winden die uw huis kunnen binnenwaaien.

http://www.tuincollectie.nl

Gerelateerde artikelen

Uw tuinvijver schoon en helder houden

Hoveniersbedrijf in de buurt van Roosendaal nodig? Dan zoekt u naar deze hovenier

Een gezond en groen gazon