Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Tuin en buitenleven

Ik ben op zoek naar een gouden bloempot

Nieuwe planten zijn een opwindend onderdeel van het houden van binnentuinen. Je kunt een plant echter niet eeuwig in dezelfde pot laten staan. Uiteindelijk moeten alle planten worden verpot of zelfs in een nieuwe pot worden geplant. In dit artikel vindt u verschillende mogelijkheden om uw binnentuin te verpotten en tips om u voor te bereiden wanneer het zover is. Op zoek naar spannende bloempotten, zoals een gouden bloempot? Kom langs bij Top Tuincentrum.

Waarom zou je planten verpotten?

Uw plant krijgt niet het water en de voedingsstoffen die ze nodig heeft. Als een plant te lang in dezelfde pot staat, zal hij uitdrogen. Hierdoor kunnen de wortels afsterven en zal de plant gaan hangen.

Wanneer moet je verpotten?

Kamerplanten gaan niet eeuwig mee. Uiteindelijk zullen ze in een nieuwe pot moeten worden geplant of verpot. Verpotten moet gebeuren wanneer de wortels uit de bodem van de pot beginnen te groeien, of wanneer de plant uit zijn huidige pot is gegroeid. Het is ook raadzaam om kamerplanten te verpotten als u merkt dat hun bladeren geel worden en afsterven, omdat dit erop kan wijzen dat uw plant aan de wortels gebonden is en nieuwe grond nodig heeft.

Soorten verpotten

Er zijn twee soorten verpotten: wortelverpotting en bladverpotting. Wortelverpotten is wanneer de wortels van de plant te lang zijn voor de pot en ze moeten worden gesnoeid of in een andere richting worden gezet. Loofverpotten is wanneer alle wortels buiten de pot zijn gegroeid en er geen aarde meer over is. Nadat u hebt ontdekt welk type verpotting uw planten nodig hebben, is het tijd om ze voor te bereiden op dit proces. Begin met het verwijderen van vuil van de bladeren met een vochtige doek. Verwijder vervolgens alle dode wortels of bloemen. 1) Voorbereiden op het verpotten van wortels Knip eerst alle dode wortels weg die de zijkant van de pot raken. Gebruik vervolgens een schaar om wat ruimte te creëren tussen elk deel van de wortels, zodat het gemakkelijker is om het in een nieuwe pot te plaatsen. 2) Voorbereiden voor verpotten van gebladerte Dit is een beetje lastiger omdat je meer ruimte tussen de wortels moet creëren voordat je ze in een nieuwe pot plant. Je zult ook wat overtollige wortels moeten afsnijden die de zijkant van de pot raken, omdat ze water vasthouden en je plant laten rotten.

Hoe verpot je een kamerplant?

Er zijn twee belangrijke manieren om uw kamerpot te verpotten. U kunt de pot uit elkaar halen en gebruiken als een nieuwe pot, of u kunt een grotere pot gebruiken die bij uw huidige plant past. De eerste optie is meestal het beste als u uw pot wilt hergebruiken. Als je een nieuwe pot wilt kopen, zorg er dan voor dat je er een koopt met gaten in de bodem voor de afwatering. Als je de pot klaar hebt, moet je de oude aarde van de wortels van je plant verwijderen.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van wat voor soort plant het is en hoe groot deze is. Bij sommige planten gaat dit gemakkelijker dan bij andere, maar bij de meeste planten zal het met een lepel wel lukken. Nadat je alle aarde hebt verwijderd, zet je de plant in zijn nieuwe pot en vul je hem met verse aarde. Zorg er bij het planten voor dat er minstens een centimeter ruimte is tussen de bovenkant van de grond en de rand van de pot, zodat er ruimte is om water uit te laten lopen tijdens het water geven zonder dat het een rommeltje wordt. En vergeet niet om na het planten grondig water te geven!

Tips voor het vinden van mooie gekleurde bloempotten

De kleur van je pot lijkt misschien geen belangrijk detail, maar het kan wel degelijk een groot verschil maken voor het uiterlijk van je tuin. Je wilt een pot kiezen die je planten en kamer aanvult en de juiste hoeveelheid licht voor ze geeft. Ten eerste moet je letten op de kleur van de plant. Als je bijvoorbeeld een roze plant hebt, wil je een roze of paarse pot. Dit komt omdat donkere kleuren meer warmte absorberen dan lichtere.

Sommige mensen gebruiken ook graag witte potten omdat die het licht beter weerkaatsen. Houd vervolgens rekening met de grootte van de pot in verhouding tot de hoeveelheid aarde die u ervoor nodig hebt en hoe zwaar de pot zal zijn. Ten slotte moet u bedenken welke kleur het beste bij uw buitenruimte past. Bedenk waar u woont en of er specifieke kleuren zijn die bij dat gebied passen, zoals rood in Texas of blauw in Maine.

Conclusie

Om alle bovengenoemde redenen is het belangrijk dat u goed voor uw planten zorgt. U kunt de onderstaande stappen gebruiken, of dit artikel nog eens lezen als u meer informatie nodig heeft over het verpotten van een plant.

http://www.toptuincentrum.nl