Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Tuin en buitenleven

Uw tuinvijver schoon en helder houden

Een tuinvijver netjes en helder houden is essentieel als u de schoonheid ervan wilt zien. En met al dat groene gebladerte eromheen, ziet u vast dingen over het hoofd als u niet goed oplet. Een vuile vijver wordt immers al snel een onhygiënische vijver. Gelukkig is het gemakkelijk om uw tuinvijver schoon te houden als u weet waar u op moet letten en wat er moet gebeuren. U hebt alleen een paar eenvoudige tips en trucs nodig om alles onder controle te houden. Hier vindt u enkele goede manieren om uw vijver schoon te houden:

Installeer een UV-filter

UV-filters zijn een uitstekende oplossing om het vijverwater schoon, helder en gezond te houden. Deze filters werken door onzuiverheden zoals algen en bacteriegroei in het filtersysteem op te vangen, waardoor ze zich niet kunnen vermenigvuldigen. UV-filters zijn een uitstekende optie voor vijvers met een sterke algengroei of veel vogelpoep. UV-filters zijn vooral nuttig als u een waterval in uw vijver heeft die mogelijk een overloop van water kan veroorzaken. Een vervuilde waterval kan leiden tot een slechte waterkwaliteit en het moeilijk maken om de vissen onder het wateroppervlak te zien. Met een UV-filter houdt u uw vijverwater in een handomdraai weer sprankelend schoon!

Waterplanten toevoegen

Waterplanten zijn een natuurlijke manier om uw vijver schoon te houden. Ze helpen het water te filteren en te zuiveren door overtollige voedingsstoffen en vuil te verwijderen. Waterplanten toevoegen aan een vijver is een eenvoudige manier om de vijver schoon te houden, omdat ze geen onderhoud vergen! Bovendien bieden ze beschutting aan vissen en andere dieren.

Gebruik een waterzuiger voor de wekelijkse schoonmaak

Als er geen specifieke problemen zijn, is een wekelijkse sessie waterzuigen voldoende. Als er bladeren en ander organisch materiaal op het wateroppervlak drijven, kunt u het beste een net gebruiken om het grote drijvende afval op te scheppen voordat u het opzuigt. Als de vijver echter stinkt of te veel algen bevat, kunt u het beste eerst een net gebruiken en vervolgens alles opzuigen. Installeer voor uw eigen gemak de Pondovac vijver en zwembad zuiger.

Verwijder alle bladeren en afval die je vindt

Als er veel bladeren en afval in uw vijver liggen, is het tijd voor een schoonmaakbeurt. De herfst is meestal de slechtste tijd hiervoor, omdat dan alle bladeren in de vijver vallen en daar blijven tot het voorjaar. De eenvoudigste manier om na de herfst schoon te maken, is alle bladeren uit de vijver te gooien. Dit kan worden gedaan door gewoon alle bladhopen boven op het water te verwijderen en grote stukken gebladerte die naar de bodem zijn gezakt, eruit te trekken. Dit is slechts een tipje van de sluier, maar we hopen dat deze tips u zullen helpen uw tuinvijver schoon en mooi te houden!

Conclusie

De tuinvijver is een belangrijke decoratie en het is de moeite waard om hem schoon te houden. Hij kan een bron van het broodnodige water zijn in geval van droogte, of hij kan een centraal punt zijn voor het ontwerp van uw tuin. Hoe dan ook, het is essentieel om uw vijver schoon en uw hele tuin groen en gezond te houden.

http://www.tuincenter-vincent.be

Gerelateerde artikelen

De Beste Patio Lounges voor uw Tuin: De ultieme lijst

Online markiezen kopen

Hoe te barbecueën in uw eigen achtertuin