Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Dienstverlening

Moderne en klassieke naamplaten te koop bij de Naamborden Specialist

Wil je een houten naambord, een glazen plaat of misschien wel een uithangbord aanschaffen?De Naamborden Specialist is een vertrouwd adres! Je kunt er 24/7 een bestelling voor een naambord voordeurplaatsen. De platen zijn van uitstekende kwaliteit. Ze kunnen binnen een paar dagen afgeleverd worden. Wil je iets speciaals, bijvoorbeeld een verlicht naambordof een houten uithangbord voor je bedrijf? De Naamborden Specialist verkoopt ze!

Jouw voordeur is goed te vinden dankzij een naambord

Een naambord bij de voordeur is functioneel. Als iemand jou voor het eerst bezoekt, maakt de naamplaat duidelijk of die persoon bij de juiste deur staat. Voor post- en pakketbezorgers zijn naamplaten van essentieel belang. Het is de laatste check voordat het pakket door de brievenbus gaat of voordat hij / zij op de deurbel drukt om de doos persoonlijk te overhandigen. De meeste mensen in ons land kiezen nog steeds voor een voordeurbord met daarop zowel de naam als het huisnummer vermeld, maar twee aparte borden zien we steeds meer. Is het bord groot genoeg dan worden ook de voornamen op de plaat vermeld en soms zelfs de naam van de hond of kat.

Familienamen, ook wel geslachtsnamen genoemd, geven aan om welke familie het gaat. Kinderen ‘erven’ automatisch de achternaam van hun ouders en zij geven die weer door aan hun kinderen. In landen in Oost-Azië (China, Japan, Korea en Vietnam) is het gebruikelijk om eerst de familienaam te noemen en dan de persoonlijke naam die bij de geboorte wordt gegeven. Een voorbeeld: Kim Il-sung. Kim is in dit geval de familienaam. Yoko Ono, de in Japan geboren artieste die met John Lennon getrouwd was, heet in Japan officieel Ono Yoko.

De achternaam veranderen, mag niet zomaar. Hiervoor moet een officiële aanvraag worden ingediend bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Of de wijziging wel of niet wordt toegewezen, daarover beslist de staatssecretaris van het genoemde ministerie. Is er een akkoord dan staat de Koning deze vervolgens toe d.m.v. een koninklijk besluit. De naamsverandering wordt vervolgens aan de geboorteakte toegevoegd als ‘latere vermelding’. Na het veranderen van de achternaam zijn de identiteitsbewijzen niet meer geldig. Het paspoort, rijbewijs e.d. moeten opnieuw worden aangevraagd.

https://www.denaambordenspecialist.nl/