Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Senseo apparaat ontkalken

 

Het ontkalken van je Senseo koffiezetapparaat is geen lastige klus, maar wel eentje die telkens weer terug komt. De fabrikant raadt zelfs aan om dit minimaal elke drie maanden te doen. De reden hiervoor zit verstopt in het water. Elke keer dat je je Senseo gebruikt loopt er logischerwijs water door het apparaat. Ons Nederlandse leidingwater is echter behoorlijk hard en is ontzettend rijk aan mineralen. Hierdoor ontstaan er zelfs kort na het ontkalken opnieuw sporen van kalk. Je apparaat gaat hierdoor minder goed werken en ook verliest hij aan kracht. Doe je hier niets aan, dan heb je al gauw een heel nieuw apparaat nodig. Gelukkig is er met de waterontharder een doeltreffende oplossing tegen kalk in je leidingwater en kalk in je apparaten. Hiermee geef je je huishoudelijke apparatuur een langer en beter leven.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder in Den Haag is een systeem dat het binnenkomende leidingwater onmiddellijk filtert en zuivert. Op deze manier stroomt uit jouw kranen voortaan alleen nog maar zacht water, zonder hinderlijk calcium. Zet je een lekker kopje koffie met je Senseo apparaat? Dan doe je dat voortaan met heerlijk zuiver en zacht water. Zo heb je vrijwel geen last meer van kalkaanslag in je Senseo en hoef je voortaan geen tijd meer te besteden aan het vervelende klusje dat ontkalken heet.

Senseo ontkalken of een waterontharder installeren?

Het installeren van een waterontharder Den Haag heeft verschillende voordelen van ten opzichte van je Senseo apparaat ontkalken. In de eerste plaats is de waterontharder effectief voor al het water in je woning. Zo profiteren niet alleen je huishoudelijke apparaten, maar ook je kranen, tegels en toilet van het gefilterde, zachtere water. Daarnaast heb je voor het doeltreffend ontkalken van je Senseo apparaat speciale ontkalkingspads of ontkalkingsvloeistof nodig. Deze producten zijn aardig aan de prijs en je hebt telkens een nieuwe voorraad nodig. Ook daarom is het verstandiger om eenmalig te investeren in een waterontharder Den Haag. Je kunt het beste kiezen voor een systeem van een Nederlandse fabrikant. Op deze manier weet je zeker dat je nieuwe waterontharder perfect is afgestemd op het filteren van het harde Nederlandse kraanwater dat rijk is aan calcium en andere mineralen.