Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Het ontkalken van een wasmachine: hoe pak je dit aan?

Een wasmachine is een van de meest gebruikte huishoudapparaten. Om problemen te vermijden is het belangrijk dat de wasmachine met de regelmaat van een klok wordt schoongemaakt. Uitstekend onderhoud is de basis om een wasmachine jarenlang draaiende te houden. In heel veel wasmachines zit na verloop van tijd de zogeheten vetluis. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het woord heeft niets te maken met een ongewenst diertje zoals de naam laat vermoeden, maar staat synoniem met een vettige aanslag in de wasmachine die verantwoordelijk is voor een niet aangename riekende geur en vlekplekken op de kleding. Een ander hoofdprobleem is kalk. Een waterontharder in Roosendaal helpt je probleem oplossen.

Regelmatig de wasmachine ontkalken

Wanneer je regelmatig een wasmachine gebruikt, zorgt dit ervoor dat er zich een kalklaag gaat afzetten op de elementen van de verwarming. Bovendien scheelt het zich een slok op een borrel op vlak van de energiefactuur. Kalkafzetting vergt aanzienlijk meer energie. Een bijkomend nadeel is dat verwarmingselementen sneller stuk gaan. Gelukkig bestaan de dag van vandaag de wasmiddelen uit 75 procent waterontharder. Wie meer wil weten hierover kan bijvoorbeeld bij Soft water systems altijd terecht voor meer info. Dan kan worden bekeken hoe het leidingwater in je woonplaats is of dat je een speciale aangepaste waterontharder nodig hebt.

Waterontharder Roosendaal: ontkalken met verschillende middelen

Op sommige plaatsen in Nederland is het leidingwater hard en dat heeft gevolgen voor de wasmachine. Een speciale waterontharder in Roosendaal bijvoorbeeld verschilt van een waterontharder in Rotterdam, afhankelijk van de hardheid van het water. Om het ontkalken van de wasmachine tegen te gaan, bestaan er verschillende hulpmiddelen:

  • Ontkalktabletten voor wasmachine

De aankoop van een anti-kalkmiddel is een van die methodes. Het grote voordeel is dat je dit overal vrij goedkoop kunt aanschaffen bij de meeste prijsvechters. De tabletten worden gebruikt bij een wastemperatuur van 60 graden en meer. Voor de dosering moet je rekening houden met de hardheid van het water.

  • Ontkalken op een duurzame manier

Het is ook mogelijk een wasmachine te ontkalken op een duurzame manier met soda of azijn. Wanneer je ontkalkt met azijn, giet je best een hele fles azijn in de machine die leeg moet zijn. Vervolgens laat je de machine draaien op 95 graden. In het geval dat je met soda gaat ontkalken, doe je een schep soda in de vak waar je normaal wasmiddel giet. Ook hier laat je de lege wasmachine op een hoge temperatuur draaien.