Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Dieren

Waarom brokken aan uw hond geven?

Honden behoren tot de meest geliefde huisdieren, en dat is niet voor niets. Het zijn onbaatzuchtige, loyale en liefdevolle wezens, waardoor hun gezelschap een onvergetelijke ervaring wordt. Maar net als elk ander huisdier hebben honden zorg en aandacht nodig om goed te gedijen. Naast het bieden van een stimulerende omgeving met veel beweging en mentale stimulatie, is het voeden van uw hond met de juiste voeding essentieel voor zijn gezondheid. Het soort voer dat uw hond eet, heeft een directe invloed op zijn welzijn. Daarom zijn er tegenwoordig zo veel verschillende soorten hondenvoer op de markt, elk afgestemd op specifieke voedingsbehoeften. Als u zich afvraagt waarom brokken beter zijn dan rauw vlees of andere snacks voor uw hond, lees dan verder en kom erachter!

De voordelen van brokken

Kibbeling is een van de meest voorkomende soorten hondenvoer op de markt, goed voor ongeveer 90% van het in de VS verkochte hondenvoer. Hoewel niet alle honden baat zullen hebben bij brokken, raden veel fokkers en dierenartsen het aan als een betere optie dan blikvoer. Kibbeling is een verwerkt, gebakken mengsel van granen, groenten, vlees of vis, en andere voedingsstoffen. Dit kan in de vorm van traktaties, voer, of een combinatie van beide. Kibbeling is geen nieuwe uitvinding; in feite bestaat het al eeuwen. Brokjes kunnen verder worden onderverdeeld in natuurlijke brokjes en synthetische brokjes. Hoewel beide verwerkt zijn, zijn de ingrediënten van synthetische brokken chemisch behandeld en bespoten met pesticiden. Natuurlijke brokken zijn duurder, maar ze zijn gezonder voor uw hond en bevatten meer voedingsstoffen.

Waarom zijn brokken beter dan blikvoer?

Zoals hierboven vermeld, is een van de belangrijkste redenen waarom brokken beter zijn dan ingeblikt voedsel, dat er geen risico is op salmonellavergiftiging. Alle diervoeding is onderworpen aan strenge regelgeving, maar brokken worden nog nauwlettender in de gaten gehouden omdat het een meer verwerkt product is. Hierdoor kunnen de fabrikanten de veiligheid van hun product en de voedingswaarde ervan beter garanderen. Blikvoer daarentegen wordt niet aan dezelfde mate van controle onderworpen. Dit betekent dat het risico van bedorven voedsel en schadelijke bacteriën veel groter is. Bovendien bevat blikvoer minder eiwitten en is het minder licht verteerbaar dan brokken. Dit betekent dat het niet zo gemakkelijk door het lichaam van de hond wordt opgenomen. Brokken zijn niet alleen veiliger, maar bevatten ook meer voedingswaarde.

Hoe kies je de juiste soort brokken?

Als u op zoek bent naar brokken, wilt u er zeker van zijn dat het product van hoge kwaliteit is. Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten: Een brok van hoge kwaliteit heeft een hoog eiwitgehalte en is arm aan koolhydraten en vetten. De brokken van de hoogste kwaliteit zijn gemaakt van ingrediënten die biologisch zijn, of in ieder geval niet genetisch gemodificeerd. Houd in gedachten dat sommige ingrediënten heilzamer zijn dan andere, dus lees het etiket zorgvuldig.

Tot besluit

Honden zijn ongelooflijke en beminnelijke wezens, waardoor hun gezelschap een onvergetelijke ervaring is. Maar net als elk ander huisdier hebben honden zorg en aandacht nodig om goed te gedijen. Naast het bieden van een stimulerende omgeving met veel beweging en mentale stimulatie, is het geven van de juiste voeding essentieel voor de gezondheid van uw hond.

Het soort voer dat uw hond eet, heeft een directe invloed op zijn welzijn. Daarom zijn er tegenwoordig zo veel verschillende soorten hondenvoer op de markt, elk afgestemd op specifieke voedingsbehoeften. Er zijn veel verschillende vormen van hondenvoer op de markt, waaronder knapperige brokjes en zacht blikvoer. De keuze is geheel aan u en uw hond.

De meeste dierenartsen raden echter brokken aan, omdat die lichter verteerbaar zijn en het gewicht van de hond beter onder controle houdt. Brokken zijn een van de meest gangbare soorten hondenvoer op de markt en maken ongeveer 90% van het in de VS verkochte hondenvoer uit.

http://www.petfooddiscount.nl