Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Waar wordt propyleen glycol voor gebruikt?

Propyleen glycol is een oplosmiddel die wordt gebruikt om water in bepaalde producten te vervangen. Hierdoor wordt het product steviger en stroperiger waardoor het doseren van het product gemakkelijker wordt. Propyleen glycol wordt meestal gewonnen uit aardolie, maar kan ook worden gemaakt van glycerine en waterstof. Propyleen glycol wordt in allerlei verschillende producten gebruikt. Dit zijn de meest voorkomende producten waarin je kunt propyleen glycol vinden.

Cosmetica

Propyleen glycol wordt in cosmetische producten gebruikt in plaats van alleen glycerine. Propyleen glycol is goedkoper dan glycerine en trekt ook beter in de huid. Propyleen glycol werkt ook zeer ontvettend en kan daarom de huid uitdrogen, aan de andere kant trekt het water uit de lucht aan en houdt het water vast waardoor de huid gehydrateerd wordt. Het verschilt dus per persoon wat de resultaten op de huid zullen zijn. Je vindt propyleen glycol in cosmetische producten zoals shampoo en make-up. Bovendien gaat propyleen glycol schimmelgroei tegen waardoor je cosmetische producten langer houdbaar blijven.

E-sigaretten

In de vloeistof van een e-sigaret wordt ook propyleen glycol gebruikt. Door de hoeveelheid propyleen glycol in je e-liquid aan te passen, verander je het gevoel dat je in je keer hebt wanneer je inhaleert. Meer propyleen glycol in je e-liquid geeft een sterker gevoel in je keel, waardoor het roken van een e-sigaret meer op de ervaring van het roken van een normale sigaret lijkt.

Andere producten

Producten zoals bijvoorbeeld antivries, voedsel en medicijnen bevatten ook propyleen glycol. In antivries zorgt propyleen glycol ervoor dat het vriespunt lager komt te liggen door de vorming van ijskristallen tegen te gaan. In eten heeft propyleen glycol een E-nummer E1520, het wordt in eten gebruikt omdat het zelf nergens op reageert en daarom andere producten beter hun werk kan laten doen. In medicijnen helpt propyleen glycol onder anderen het lichaam om bepaalde chemicaliën te absorberen.

https://www.propyleenglycol.com/