Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Zo gaat je e-bike het langst mee

Een e-bike koop je niet elke dag. Door hem goed te onderhouden kun je er wel meer dan 10 jaar van genieten. Maar kun je je e-bike het beste onderhouden? Dat doe je door de volgende dingen te doen:

Onderhoud

Een elektrische fiets heeft net als een auto onderhoudsbeurten nodig. Je fiets heeft vaker een onderhoudsbeurt nodig wanneer je hem veel gebruikt en bijvoorbeeld altijd buiten laat staan. Heb je een schuur of garage? Zeg hem dan altijd binnen. Zo bescherm je je fiets van onder andere regen, sneeuw en extreme temperaturen. Je kunt je fiets het beste jaarlijks bij de fietsenmaker brengen voor een onderhoudsbeurt. Zo blijft je fiets lang soepel fietsen.

Schoonmaken

Een schone fiets ziet er altijd mooier uit dan een vieze fiets. Maar een schone fiets slijt ook minder snel. Daarnaast blijft je fiets soepeler fietsen als je hem netjes schoon houdt. 

De batterij verzorgen

Een batterij vervangen is een dure grap. Het is daarom belangrijk dat je de batterij goed verzorgt. De batterij en motor hebben een waterafstotend laagje. Hiermee kun je door de regen fietsen, maar je kunt hem het beste wel binnen zetten als het regent. Heb je geen mogelijkheid om hem binnen te zetten? Dan kun je ook een zeil aanschaffen om over je elektrische fiets te leggen. 

Daarnaast zijn batterijen gevoelig voor hoge en lage temperaturen. Gebruik je je fiets niet? Leg hem dan binnen op kamertemperatuur op een donkere plek neer. De levensduur van een batterij wordt aanzienlijk verkort wanneer je hem in de kou of hitte buiten laat.

Is je batterij helemaal opgeladen? Haal hem dan van de lader af. Laat de batterij ook niet helemaal leeg staan. Als je de batterij een langere tijd niet gaat gebruiken, kun je hem het beste opgeladen wegzetten.

Langere van je e-bike genieten

Het kan natuurlijk voorkomen dat je batterij zijn beste tijd heeft gehad en je fiets nog wel jaren mee kan. Je kunt dan een nieuwe batterij kopen of een gereviseerde batterij. Een gereviseerde batterij van de fietsaccuspecialist.nl is kwalitatief nieuw, maar aanzienlijk goedkoper! 

https://www.rebatt.nl/