Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Zakelijk

Wat is een lead auditor?

Succes van een kwaliteitsmanagementsysteem maximaliseren doe je met een lead auditor. Het is belangrijk dat de functie van de lead auditor afdoende afgebakend is. Het welslagen van een kwaliteitsmanagementsysteem hangt voor een groot deel af van de competentie van de lead auditor. Als je lead auditor bent, is dat een grote verantwoordelijkheid; je dient in een razendsnel tempo te beoordelen in hoeverre het auditteam naar behoren functioneert. Dit doe je met meerdere brillen op. Een lead auditor is een manusje van alles. Meer weten? Lees verder om te weten te komen wat een lead auditor voor jouw onderneming kan betekenen.

Lead auditor training

Tijdens een lead auditor training wordt door middel van opdrachten en spellen uitgelegd hoe je de basisbeginselen toepast in de context van jouw onderneming. Zodoende is het buitengewoon nuttig om een lead auditor in het team te hebben. De training is bijzonder praktisch van aard. Het klassikaal volgen van de training behoort tot de mogelijkheden, evenals het online bijwonen van lessen. Beide vormen hebben voor-en nadelen. Sommige mensen vinden het bijzonder comfortabel om vanuit huis te installeren. Andere mensen hebben liever echt persoonlijk contact met de docent. Tot welke groep behoor jij? Je dient hoe dan ook rekening te houden met de data die beschikbaar zijn.

Wat leer je tijdens de lead auditor training?

Uiteraard leer je hoe je succesvol een audit voorbereid. Je leert hoe je rekening houdt met de risico’s die daarbij horen. Het gebruiken van interviewtechnieken wordt uitvoerig behandeld, want hoe voer je eigenlijk een auditgesprek? Ook het rapporteren van bevindingen wordt gedoceerd. Voor ieder wat wils dus.

De opbouw

De opbouw is modulair. Het in combinatie volgen van cursussen wordt aangeraden, maar de volgorde is van groot belang. Meerdere trainingen kort na elkaar volgen is veelal goedkoper. Na het volgen van de training, zullen audits moeiteloos effectief verlopen. Ook leer je hoe je bevindingen moet rapporteren. Wil je weten hoe je stuurinformatie vindt? En meer weten over audits? Kortom, ben je nieuwsgierig geworden? NEN biedt eersteklas trainingen aan voor schappelijke prijzen. Je kunt op hun website kijken voor meer betrouwbare informatie over dit onderwerp.