Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

Wat is een shakti mat?

Als je net als ik nog maar net over de Shakti Mat hebt gehoord, vraag je je misschien af waar al die ophef over gaat! De Shakti Mat combineert de oude geneeswijze van acupressuur met moderne technologie om een unieke speciale ervaring te creëren, een die je helpt de natuurlijke genezende krachten van je lichaam te stimuleren zodat je je meer ontspannen en levendiger voelt.

Wat is de Acupressuur Shakti Mat?
Het wordt wel de moderne versie van het Indiase ‘spijkerbed‘ genoemd, ontworpen om de bloedsomloop te stimuleren. Het kan helpen bij:

– Pijn in de rug, nek en schouders
– Spierspanning
– Stress
– Slapeloosheid, moeilijk in slaap vallen
– Spanningshoofdpijn
– Meer energie
– Sneller herstel na inspanning

Hoe werkt de Acupressuur Shakti Mat?
De Originele Shakti Mat heeft 6000 acupressuurpunten die het vrijkomen van endorfine en een reeks andere kalmerende hormonen stimuleren. Het verhoogt ook de bloed- en lymfecirculatie wat een ontgiftende, stimulerende en helende werking heeft. Het vrijkomen van endorfine zet een zelfgenezend mechanisme in werking in het lichaam en blokkeert ook pijn. Het resultaat is een gevoel van diepe ontspanning en welzijn, en zelfs een verhoogd geluksniveau.

Hoe gebruik je de Shakti Mat?
Plaats uw Shakti Mat op een bed of andere zachte ondergrond. Een nekkussen of een opgerolde handdoek moet onder uw Shakti Mat worden geplaatst om uw nek te ondersteunen. Ga in een comfortabele houding liggen, zodat uw huid in contact komt met de punten. Ontspan en haal diep adem. Als uw huid erg gevoelig is, kunt u het beste beginnen met een dunne doek tussen uzelf en de mat.

Dit zal echter het effect van de behandeling verminderen. In het begin kan 10-15 minuten op de mat voldoende zijn, maar u kunt uw sessies geleidelijk opvoeren tot 20-40 minuten. Het maakt niet uit of u meer tijd op de mat doorbrengt of er zelfs op in slaap valt. Gebruik de Shaki Mat wanneer je tijd en zin hebt, het liefst elke dag, indien mogelijk!

 

Gerelateerde artikelen

Tips voor een gezond leven

Waarom je zou moeten kiezen voor een afkickkliniek in het buitenland

Afvallen met een waist trainer