Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen bij lekkage en wat gaat lekdetectie kosten?

Lekkage in je woning? Wanneer je merkt dat je een lekkage hebt in je huis wil je dit zo snel mogelijk oplossen. Als je een lekkage te lang aan blijft zien, dan kunnen er schimmels en andere soorten schade ontstaan. Daarom is het verstandig snel actie te ondernemen en een lekdetectie bedrijf in te schakelen. Maar wanneer heb je lekdetectie nodig, hoe werkt lekdetectie en wat kost het?

Wat te doen bij lekkage?

Er zijn verschillende manieren waaraan je kunt merken dat je een lekkage hebt. Bijvoorbeeld een hogere rekening dan normaal of vlekken op de muren.  

Als je weet wat de exacte locatie van de lekkage is, is het niet nodig om een lekdetectie bedrijf in te schakelen. In dit geval kun je direct contact opnemen met de juiste vakman om de lekkage direct op te lossen. Mocht je niet weten waar de lekkage zich bevind en wil je grote gevolgschade voorkomen? Dan is het verstandig om een lekdetectie bedrijf in te schakelen.

Hoe werkt lekdetectie

Mocht je een lekkage hebben zonder dat je weet waar de lekkage zich bevindt, dan is het slim om een lekdetectie bedrijf in te schakelen. Een lekdetectie bedrijf beschikt over speciaal detectie apparatuur en technieken, zoals infraroodcamera`s druktesten en kleurstof, waarmee ze de lekkage zonder hak- en breekwerk kunnen opsporen. Loodgieters beschikken meestal niet over deze apparatuur en zullen meestal op gevoel afgaan waar de lekkage zich bevind en hier de muur open breken. Door het inschakelen van een lekdetectie bedrijf kun je dus extreme gevolgschade voorkomen.

Na afloop krijg je van het lekdetectie bedrijf een compleet rapport met de uitgevoerde werkzaamheden. Mocht het lekdetectie bedrijf de lekkage zelf niet kunnen oplossen, dan wordt er ook een professioneel advies gegeven voor de herstelwerkzaamheden.

Wat kost lekdetectie

Een lekdetectie kost gemiddeld tussen de € 350 – € 500 exclusief btw. In de meeste gevallen wordt lekdetectie vergoed door je inboedel- of opstalverzekering. In sommige gevallen, zoals bij slecht onderhoud en schade die je zelf had kunnen voorkomen, wordt dit echter vaak niet vergoed. Daarom kan het verstandig zijn om contact op te nemen of de voorwaarden van je verzekering te lezen om zeker te weten of dit vergoed wordt. Het oplossen van de lekkage kun je vervolgens laten doen door de daarvoor beschikte vakman, dit kost meestal tussen de € 75 en € 300, dit is afhankelijk van de ernst van de lekkage. Via MyGo vind je snel een gespecialiseerd lekdetectie bedrijf in jouw regio.

 

https://mygo.nl/lekdetectie-kosten