Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

4 tips om meer energie te krijgen

Voel jij je vaak lusteloos de laatste tijd, ben je vaak moe of slaap je gewoon heel slecht? Dan zijn er gelukkig een aantal dingen die je kunt doen, om hier verandering in aan te brengen. Want niets in vervelender dan de hele dag moe zijn en je slecht op je werk kunnen concentreren. Lees snel verder om een aantal handige tips te ontdekken. 

 

1. Goede nachtrust

Het hebben van voldoende energie begint met voldoende nachtrust. Slaap je slecht kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je ‘s avonds te veel piekert, waardoor je nog uren wakker ligt. Ook kan je gewoon algemeen onrustig zijn, waardoor je slecht slaapt. Heb je hier veel last van kun je eens proberen om voor het slapengaan iets te doen waar je rustig van wordt. Denk aan het lezen van een boek. Neem gewoon even de tijd voor jezelf en waan je even in een andere wereld. Ga je slapen, probeer dan om alle negatieve gedachtes en zorgen te blokken. Je kunt er nu toch niets aan veranderen, dus heeft het ook geen zin om er verder over na te blijven denken. Dit is weliswaar makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel waar.

 

Daarnaast is het belangrijk om lekker te liggen. Wellicht is een gezondheidskussen iets voor jou. Deze kussens zijn ervoor gemaakt om een prettige slaaphouding te ondersteunen. Dus heb je ‘s ochtends vaak last van rug- of nekklachten of kun je bij het inslapen gewoon geen prettige houding vinden, kan dit ook aan je kussen liggen. 

 

2. Genoeg bewegen

Door te bewegen komt je verbranding op gang en hierbij ontstaat energie. Dat betekent dus dat dagelijks een rondje wandelen goed is voor je energielevel. Dus zorg dat je iedere dag wel even de tijd neemt om een stukje te gaan wandelen, of desnoods om even een paar minuten intensief te bewegen. Je zult zien dat deze kleine inspanning je meer energie zal opleveren.

 

3. Zeg af en toe nee

Krijg je op een dag veel vragen en moet je vaak iets voor anderen doen? Dit kost ook veel energie. Zeg gewoon eens nee of geef aan dat het nu niet uitkomt, maar je er later nog op terug komt. Het is misschien spannend om nee te zeggen, want je wilt het nu eenmaal graag goed doen en bijv. je collega’s of vrienden helpen. Dit is een goede eigenschap, maar cijfer jezelf niet weg. Je vrienden en collega’s hebben er namelijk niets aan als jij helemaal op bent. Dus geef ook eens je grens aan. 

 

4. Drink voldoende water

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ook het drinken van voldoende water is belangrijk om meer energie te krijgen. Dus voel jij je vaak moe, ga dan eens na of je wel genoeg drinkt de dag door. Plan eventueel vaste momenten in, om een glas water te drinken. 

 

https://www.mijnidealekussen.nl/nl/