Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Welke tegels passen het beste bij jouw interieur?

Het gebruik van tegels binnen en buiten het huis is al jaren populair. Van het moment dat simpele witte tegels de huizen aankleedden, tot nu, wanneer veel mensen graag de beste tegels hebben voor in hun huis, is het gebruik van tegels populair. Maar waarom is dat zo? En als je besluit om tegels in je huis te plaatsen, welke tegels van De Tegel Boutique passen het beste bij jouw interieur? 

De voordelen van tegels

Één van de grootste voordelen van tegels is het weinige onderhoud dat ze nodig hebben. Tegels zijn heel simpel schoon te maken en te houden: een simpel doekje over de tegels heen is vaak al genoeg. Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel van tegels. Ook is het aanleggen van tegels zeer gemakkelijk en gaan ze veel langer mee dan bijvoorbeeld hout. Hierdoor zijn tegels in verhouding ook nog eens goedkoper, omdat de onderhoudskosten laag liggen en je niet om een bepaalde tijd nieuwe tegels moet kopen. 

Vloertegels

In de meeste huizen is de plaats waar de meeste tegels te vinden zijn de badkamer. Dit is vrij simpel te verklaren: het water kan hout en andere materialen aantasten en laten rotten, terwijl het geen vat heeft op tegels. Toch is de badkamer niet de enige plaats is het huis waar tegels geschikt zijn. In principe kun je voor elke kamer in het huis tegels gebruiken. Dit is gemakkelijk wanneer je niet een zeer grote fan bent van schoonmaken. Denk hierbij niet alleen aan het stofzuigen of dweilen, maar ook aan die lepel tomatensaus die je wel eens laat vallen. Waar de saus gemakkelijk van tegels te halen is, heb je veel meer moeite om het schoon te maken op moment dat het op hout terecht is gekomen. Bovendien geven vloertegels een huis een speciale vaak rustieke of industriële sfeer, denk hierbij aan bijvoorbeeld grote donkere tegels of juist smalle en kleine gekleurde tegels. Tegels zijn dus gemakkelijk en geven een huis een unieke sfeer. 

Wandtegels

De meeste mensen kennen wandtegels van het gebruik in badkamers, waar vaak (bijna) alle muren bestaan uit de tegels. Wandtegels zijn immers niet vatbaar voor water en gemakkelijk schoon te maken, wat het ideaal maakt als wandbekleding. Maar deze wandtegels zijn natuurlijk niet allen geschikt voor in badkamers. Ook in de keuken en op een simpele kale muur doen ze wonderen. Als wandtegels worden vaak kleinere tegels gebruikt, die in alle kleuren en vormen te verkrijgen zijn. Hierdoor kun je eindeloos variëren in je huis, door bijvoorbeeld een gekleurde mozaïek te maken op een eerst zo saaie muur. Hierdoor kan jouw huis door het gebruik van wandtegels enorm opfleuren. 

Natuursteen tegels

Het gebruik van natuursteen tegels is door de jaren heen steeds populairder geworden. Denk hierbij aan aanrechtbladen, tafelbladen en tegels. Door het rustieke en unieke uiterlijk van natuursteen, past het in vele huizen. Het geeft een haard of een badkamer net dat extra tintje rust wat je zo erg zoekt in een badkamer. Natuursteen tegels zijn daarom ook zeer populair. Ze worden gebruikt in badkamers of als wandbekleding boven bijvoorbeeld een haard. Er hangt wel een nadeel aan natuursteen tegels: ze zijn vaak behoorlijk aan de prijs. Als je dit het toch waard vindt, is de aanschaf van natuursteen tegels het dubbel en dwars waard. 

Tegels kunnen dus overal in het huis gebruikt worden: van de muren van de badkamer, tot de tegels in de keuken. Door de grote variatie aan vormen, kleuren en soorten tegels, is er voor ieder interieur wel de juiste tegel te vinden. Kortom, ben je van plan om tegels aan te schaffen? Zeker doen! 

https://www.detegelboutique.nl/