Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Sport

De kampioenen van de Hoofdklasse Hockey Heren

De Hoofdklasse Hockey Heren is de mannenafdeling van de hoogste hockey competitie die Nederland rijk is. Hier wordt met bloed, zweet en tranen gestreden om het landkampioenschap hockey. 

Hoe werkt deze hockeycompetitie?

De mannen hockeyen van september t/m mei in 22 speelrondes. De 22 speelrondes resulteren in een rangschikking van de beste 4 teams die mogen meedoen aan de Play-offs. De winnaar hiervan wordt bepaalt door wedstrijden door middel van halve finales. De nummer 1 van de competitie gaat tegen de nummer 4 en de nummer 2 tegen de nummer 3. De winnaars gaan vervolgens tegen elkaar voor de landstitel. De wedstrijden worden zowel uit als thuis gespeeld waardoor er minstens vier wedstrijden worden gespeeld in de Play-offs. Zo werkt de strijd voor de landstitel voor de Hoofdklasse Hockey Heren.

Hoe zit het met de degradatie?

Aan het eind van de competitie gaat het hockeyteam die als 12e is geëindigd direct naar de Promotieklasse. Plek 10 en 11 spelen in de degradatieplay-offs tegen elkaar en de verliezer degradeert. De degradatieplay-offs werken hetzelfde als de promotieplay-offs.

De geschiedenis van de hoofdklasse heren

Sinds 1973 bestaat het mannenhockey. Toen al bestond deze competitie uit 12 teams. Voorheen ging het vooral om het feit dat elk district, Zuid, Oost, West, Noord zijn eigen competitie had en vervolgens de kampioenen hiervan tegen elkaar gingen hockeyen.

De Hoofdklasse Heren staat internationaal gezien erg hoog. Vaak is de landskampioen van Nederland ook de winnaar van de Euro Hockey League voor de mannen. Andere hoge hockeycompetities komen uit Duitsland, Spanje en Engeland.

Ook in de Olympsiche Spelen doen de Nederlandse Hockey Heren het erg goed. In zowel 2012, 2008 als 1984 hebben ze goud behaalt. Vaak eindigen ze wel in de top 3 en nemen ze een medaille mee naar huis.

Als je video’s zoals interviews en samenvattingen wilt kijken, is het Eyecons platform de ideale plek voor alle hockeycontent.

https://eyecons.com/kanalen/hoofdklasse-hockey-heren

Gerelateerde artikelen

Een korte uitleg om eenvoudig en voordelig medailles te bestellen

Voetbaltenues online kopen van club –en landenteams

Personal Trainer Heemstede – Hardlopen In Haarlem