Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Marketing

Koopwijzer voor de beste kantoorkast

Ben je op zoek naar opbergruimte voor het kantoor? Wil je de perfecte kast kopen? Dan is het goed te weten waarop je moet letten. Er zijn namelijk veel verschillende kasten te koop die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Welke kast je het beste kunt kopen hangt dus direct af van wat je wilt opbergen of archiveren.  

 

Daarbij is ook de ruimte die je hebt belangrijk te weten. Wanneer je relatief weinig ruimte hebt is het goed te weten wat die ruimte precies is en welke kast je dan kunt kiezen. Bij weinig ruimte is het natuurlijk niet handig om voor openslaande deuren te kiezen.

 

Daarom hebben wij een koopwijzer voor de beste kantoorkast. Je krijg de beste informatie vanuit de praktijk, zodat jij de beste kantoorkast kunt kiezen.

Kies de kantoorkast deur die bij je past

Wanneer je naar de deuren van kantoorkasten kijkt heb je behoorlijk veel keuze. Welke keuze je maakt hangt deels uit van de ruimte die je hebt en soorten producten die je wilt opbergen. 

Kies voor openslaande deuren

Een kantoorkast met openslaande deuren is handig als je voldoende ruimte hebt en direct wilt zien wat er in de kast staat. Maar de kast met openslaande deuren biedt niet als enige dit voordeel. Ook de kast met roldeuren.

Kies voor roldeuren

Een kast met roldeuren heeft ook als voordeel dat je de volledige kast kunt overzien. Alleen nu met als voordeel dat de deuren niet naar buiten toe openslaan. Je kunt deze kast dus kwijt als je minder ruimte hebt. Op Archiefkasten-Shop.be vind je een uitgebreid assortiment kantoorkasten met roldeuren.

Kies voor schuifdeuren

Een kast met schuifdeuren is handig als je weinig ruimte hebt en overal makkelijk bij wilt kunnen. Nadeel is dat er altijd een zijde van de kast gesloten blijft. Hoewel dit natuurlijk wel meer privacy geeft.

Kies voor vouwdeuren

Tot slot de kast met vouwdeuren die absoluut ruimte besparend is. Doordat de schuifdeuren langs de kast lopen is de schuifdeur vaak minder handig. 

Kies het model kantoorkasten

De meeste kantoorkasten zijn van metaal. Je hoeft deze niet achteraf in elkaar te zetten en kunt er dus gelijk gebruik van maken. Maar er zijn ook bouwpakketten te koop. Deze moet je zelf dus in elkaar zetten. Dat vraagt om enige handigheid en natuurlijk de tijd. Maar hebben als voordeel wel dat ze makkelijk te vervoeren zijn.

Opbergruimte van kantoorkasten

Een kantoorkast is gemaakt om veel op te kunnen bergen. Maar hoeveel je kwijt kunt in een kantoorkast is afhankelijk van het uiteindelijke formaat. Bij een breedte van 80 centimeter kun je per legbord circa 50-60 hangmappen kwijt. Wil je meer kwijt kunnen dan kun je voor een kast tot veelal 120 centimeter kiezen. Dit formaat kast heeft per legbord ruimte voor maar liefst 90-100 hangmappen.

 

Bij het kiezen van een kast is het dus afwegingen maken tussen de ruimte die je hebt en wat je uiteindelijk wilt opbergen. Maar ook welk systeem past bij het doel of misschien wel de smaak die je hebt.

 

https://www.archiefkasten-shop.be/