Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Auto’s en Motoren

4 manieren om zware goederen te verplaatsen

Ben jij een goederenbedrijf? Dan krijg je vast en zeker af en toe te maken met zware goederen die je moet verplaatsen. Doordat deze goederen zwaar zijn, is het niet mogelijk om met enkel spierkracht deze goederen van A naar B te krijgen. Dit kan je aardig veel hoofdpijn bezorgen. Gelukkig zijn er vele manieren om zware goederen te verplaatsen. Ben jij nieuwsgierig welke manieren dit precies zijn? Lees dan deze blog goed door, want je ontdekt hier 4 verschillende methoden om dit voor elkaar te krijgen.

 

Met behulp van een goederenlift

In de eerste plaats helpen goederenliften of autoliften hierbij. Dit komt doordat deze soorten liften ingesteld zijn om goederen of auto’s op te tillen die duizenden kilo’s wegen. Daarbij heb je ook nog eens de vrijheid om te kiezen voor welk type lift je het liefste wilt. Met een autolift van bijvoorbeeld Lodige is het bijvoorbeeld mogelijk om een auto of andere zware spullen te verplaatsen. Daardoor rijd je ook nog eens makkelijk weg tijdens het verplaatsen van goederen.

 

Een vorkheftruck

Een andere manier om zware goederen te verplaatsen is door middel van een vorkheftruck. Met dit voertuig til je simpelweg de goederen op en breng je ze naar de plaats van bestemming. Het nadeel van een vorkheftruck is dat je minder zware goederen kunt tillen vergeleken met een auto- of goederenlift. Kies daarom voor een groot exemplaar zodat je alsnog een hoge limiet hebt op het vlak van gewicht. Op deze manier kan een vorkheftruck nog steeds erg handig zijn.

 

Tilhulpen

Tevens zijn tilhulpen als methode voor het vervoeren van zware goederen het overwegen waard. Dit komt omdat je met tilhulpen speciale machines hebt die je helpen met het verplaatsen van goederen die vele kilo’s wegen. Net als bij vorkheftrucks zit er ook met tilhulpen een bepaald gewichtslimiet aan waar je snel aan komt. Daarnaast zijn tilhulpen vaak specialistische machines. Daardoor kun je maar een beperkt aantal zware goederen transporteren. Houd hier dan ook goed rekening mee voordat je besluit om tilhulpen aan te schaffen.

 

Hydraulische sleepvoeten

Tot slot zijn hydraulische sleepvoeten ook een optie. Normaliter gebruik je deze voor het tillen van een auto om de banden te vervangen. Maar met sommige zware goederen kan dit ook werken. Echter moet je hydraulische sleepvoeten eerder zien als een extra hulpmiddel bij de eerdere methodes waarover je hebt gelezen.

Gerelateerde artikelen

CITROËN Ë-C4 ZEER GEWILD

goedkoop je rijbewijs halen in Utrecht.

Hoe kies je de beste laadpaal?