Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Mode en Kleding

Wat moet je weten over hairextensions?

In de media en misschien ook wel in je eigen omgeving zie je steeds meer mensen met lange en volle manen voorbij komen. De meesten hebben dit effect gecreëerd met behulp van halo hairextensions. Veel vrouwen hebben van zichzelf dun, fijn en futloos haar. Ook kan het zijn dat je haar niet snel groeit. In deze gevallen kunnen hairextensions een goede uitkomst zijn. Alles wat je moet weten voordat je kiest voor hairextensions lees je in dit artikel!

De verschillende soorten hairextensions

Voordat we het over de voor- en nadelen van hairextensions gaan hebben, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten hairextensions zijn. Je hebt bijvoorbeeld relatieve goedkope en synthetische hair extensions en hier gelden hele andere voor- en nadelen voor dan voor dure tape extensions. Ook de manier waarop de extensions worden aangebracht beïnvloedt het resultaat. Deze kunnen onder andere door middel van clipjes, invlechten, weven, lijmen of microringetjes worden aangebracht.

De voordelen 

Hairextensions hebben aardig wat voordelen. Ze geven extra volume en lengte aan je natuurlijke haar bijvoorbeeld. Dit is heel fijn voor mensen die niet tevreden zijn met hun eigen kapsel. Ook kun je er voor speciale feestjes extra feestelijk en glamour uitzien met hairextensions. Ze leveren meer haar op, waar jij weer een creatief kapsel mee kunt creëren. 

De nadelen 

Naast voordelen hebben hairextensions ook nadelen. Wanneer je de extensions niet goed in je haar vast maakt, kan je natuurlijke haar beschadigen of kun je de extensions in sommige gevallen zien zitten. Ook kunnen de extensions pijn doen. Synthetisch haar dat met clipjes wordt aangebracht ziet er onnatuurlijk uit en is oncomfortabel om te dragen. Ook kan het niet tegen stijlen met hitte. Een te goedkope optie is dus niet het beste idee en je kunt beter wat meer investeren in de extensions. Ook gaat de glans van goedkope extensions snel weg en gaan ze er na een paar keer dragen dof uitzien.