Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Auto’s en Motoren

Achteruitrijcamera positioneren op moeilijkere voertuigen

Wil je iets aan je veiligheid aan op de weg doen? Dan is een achteruitrijcamera kopen een goed idee. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat de bestuurder een veel beter zicht heeft op wat er achter de wagen gebeurt en mogelijke obstakels die anders niet zichtbaar zouden zijn. Zo geeft een achteruitrijcamera dus een verhoofd veiligheid en meer rijcomfort. Een achteruitrijcamera kan je kopen in speciaalzaken of online bestellen. Daarna moet je hem zelf plaatsen, maar hoe intalleer je hem dan?

Bij de installatie is het belangrijk dat de camera goed gepositioneerd wordt. De beste positie voor een achteruitrijcamera is afhankelijk van het soort voertuig waarop hij geïnstalleerd zal worden. Andere soorten van voertuigen hebben ook verschillende dode hoeken, de camera moet zo geplaatst worden dat de dode hoeken achteraan het voertuig zoveel mogelijk zichtbaar worden. Daarnaast is het handig dat de orlaco camera zo hoog mogelijk wordt geplaatst, zo is er een groter gebied zichtbaar. Al kan dat voor sommige voertuigen niet zo eenvoudig zijn, denk bijvoorbeeld aan een vrachtwagen met verwisselbare container of landbouwwerktuigen. Dan kan het soms moeilijk zijn om de juiste positie te vinden voor de achteruitrijcamera. Soms kan een achteruitrijcamera vrachtwagen perfect, maar soms moet er gekeken worden naar de beschikbare vorm en ruimte.

In sommige gevallen waarbij er beperkte mogelijkheden zijn voor positioneren, kan het dat een andere soort camera de oplossing biedt. Zo kan een camera met extra brede kijkhoek een goed alternatief zijn wanneer de camera niet hoog geplaatst kan worden. Dankzij de grote kijkhoek is er dan toch een groot gebied zichtbaar. Een oogbalcamera is handig wanneer er weinig plaats is om de camera te positioneren. De lens van de oogbalcamera zit los in het bracket waardoor ze kan bewegen. Zo kan de camera op verschillende gebieden richten en heb je dus ook een goed achterzicht.

https://www.vanzwitserland.nl/