Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Horeca

Catering thema ideeën

De zomer is aanwezig en het is een mooie periode om feestjes te geven. Je wilt natuurlijk als host een goed feestje geven. Een oplossing om een goed feestje te geven is om een thema toe te voegen aan je feestje. Om je feestje een extra boost te geven is het een leuk en lekker idee om een catering bedrijf te huren. Deze mensen zullen jouw eten en drinken regelen, zodat jij meer tijd en energie kan besteden aan andere dingen.  

Een thema bedenken kan voor sommige mensen nog best moeilijk zijn en daarom zal er in deze blog ideeën worden gegeven voor een thema feest. 

Eten

Als je een catering bedrijf huurt voor op bijvoorbeeld een trouwfeest locatie in Gelderland, wil je natuurlijk daar zo goed mogelijk gebruik van maken. Een goede thema is een eet thema. 

Je kan een chef feestje geven, waarbij er veel luxe gerechten worden geserveerd. Ook de aankleding kan je dan thematiseren als een luxe keuken met mooie borden en glazen. 

Je kan ook een all around the world thema feest geven, waarbij er hapjes en drankjes worden geserveerd van verschillende landen. Zo kan iedereen ook iets eten en drinken waar hij of zij trek in heeft. 

Je kan ook een fastfood feest geven. Op dit gethematiseerd feest worden er verschillende fast food hapjes en drankje geserveerd. 

Sports

Een ander bekend thema feestje is sport. Er zijn ontzettend veel verschillende sporten, dus ook genoeg keuze. Bij baseball is het bijvoorbeeld bekend dat er hotdogs worden gegeten. Dan kan het catering bedrijf verschillende soorten hotdogs maken en aanbieden. 

Zo hoort er bij verschillende sporten verschillende eten. Bij schaatsen hoort bijvoorbeeld ijs. Met ijs kan je dan ook genoeg verschillende dingen doen. Ook kan je kleine hapjes serveren zoals cupcakes met daarop een tekening of tekst van het sport waar je feestje op gebaseerd is. 

Geschiedenis 

Ook kan je een themafeest geven die te maken heeft met geschiedenis. Je kan bijvoorbeeld een rock n roll feest geven met hamburgers en friet op het menu. Je kan het zo gek maken als dat je wilt met dit thema. Je kan zo ook een holbewoners feest geven waarbij er alleen maar kip wordt geserveerd. Elke tijdperk heeft wel een soort eten wat toen veel gegeten werd of wat toen uitgevonden was. Zo kan je een geschiedenis themafeest goed combineren met eten en drinken. 

Ook de aankleding kun je goed combineren. Wel of geen borden bijvoorbeeld en welke stijl hebben de glazen en/of bekers. Je kan het zo uitgebreid versieren als dat je zelf wilt. 

Landen

Er werd al eerder iets verteld over all around the world themafeest. Je kan zo ook een bepaald land als thema gebruiken. Het soort eten wat in dat land wordt gegeten kan je dan als eten serveren. Wellicht wil je het niet zo gek maken met eten en wil je bijvoorbeeld alleen snacks serveren. Dat kan dan natuurlijk ook. 

Praat goed met het catering bedrijf over wat je wilt en of dat het catering bedrijf dit kan verzorgen. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent en dat het catering bedrijf weet waar hij aan toe is. 

Wellicht kunnen de medewerkers zelfs bepaalde kleding aan die bij het land past om het feest extra goed te thematiseren. 

Wellicht heeft het catering bedrijf ook leuke ideeën voor je themafeest. Neem dus goed ruim van te voren contact op om te vragen wat de mogelijkheden zijn, de beschikbaarheid en de kosten. 

 

https://beleefbosque.nl/trouwlocatie-gelderland/