Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Financieel

3 tekenen dat u geen persoonlijke lening moet afsluiten

Het kan zijn dat u op een gegeven moment in een situatie terechtkomt waar u geld wilt lenen. En u kunt in de verleiding komen om een persoonlijke lening af te sluiten, vooral als uw credit score in uitstekende staat is. Als je een geweldig krediet hebt, is de kans groter dat je een betaalbare rente krijgt voor welk bedrag je ook leent.

Maar hoewel persoonlijke leningen een goede oplossing kunnen zijn als er geld nodig is, zijn ze dat niet. niet per se de beste keuze voor u. En als deze drie tekens van toepassing zijn, wil je misschien een persoonlijke lening vermijden en andere opties bekijken om aan het geld te komen dat je nodig hebt.

1. U hoeft maar een klein bedrag te lenen

Er is papierwerk nodig om een persoonlijke lening aan te gaan. Als zodanig willen de banken en kredietinstellingen die deze leningen verstrekken dat administratieve werk de moeite waard maken — en dat doen ze vaak door minimale leenbedragen op te leggen.

Als u maar een klein bedrag hoeft te lenen bedrag, dan is een persoonlijke lening misschien geen goed idee. Het laatste dat u wilt doen, is extra geld lenen om aan een minimum te voldoen. Moet je daartegenover een grote aankoop doen zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Dan kun je uiteraard wel slimmer een lening aanvragen voor zonnepanelen.

2. U heeft een huis met veel overwaarde

Persoonlijke leningen kunnen een betaalbare manier zijn om geld te lenen. Maar als u een huis bezit waarin u een behoorlijke hoeveelheid eigen vermogen heeft, kunt u een nog goedkopere leenrente krijgen met een lening met eigen vermogen.

Tegenwoordig stijgen de huizenprijzen over de hele linie, dus als u onroerend goed bezit, heeft u mogelijk meer eigen vermogen dan normaal om aan te boren. In dat geval loont het om op zijn minst de leentarieven te vergelijken voordat u haastig een persoonlijke lening afsluit.

3. U leent om de verkeerde redenen

Het mooie van persoonlijke leningen is dat u voor elk doel geld kunt lenen. Andere soorten leningen zijn restrictiever. Met een hypotheek kun je bijvoorbeeld alleen geld lenen om een woning te financieren. Maar met een persoonlijke lening kun je het geld om welke reden dan ook gebruiken.

Maar die flexibiliteit heeft een keerzijde, en het is dat je in de verleiding kunt komen om een persoonlijke lening af te sluiten voor iets dat niet zo belangrijk is, zoals een vakantie (wat leuk is om te hebben, maar vaak niet de moeite waard om schulden voor te maken). Of het kan zijn dat u op zoek bent naar een persoonlijke lening om uw kosten van levensonderhoud te dekken. Maar in dat geval is het misschien beter om uw budget te herzien in plaats van geld te lenen om het hoofd boven water te houden. Vergelijken van het aanbod kan ook veel opleveren, u kunt dit realiseren door naar https://spaarbuidel.nl te gaan.

Is een persoonlijke lening geschikt voor u?

U kunt besluiten dat een persoonlijke lening lening is inderdaad de beste keuze voor lenen. Zorg ervoor dat u al uw opties hebt onderzocht voordat u belt. Misschien kom je tot de conclusie dat je geld beter op een andere manier kunt lenen. Of misschien besluit u dat u helemaal niet verder moet gaan met een lening.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-met-bkr/