Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van houten en aluminium shutters

Shutters zijn binnen luiken met houten horizontale lamellen. Deze zijn een grote trend op het gebied van raamdecoratie en dat is niet voor niets. Shutters hebben namelijk erg veel voordelen. Ze zijn verkrijgbaar in hout en in kunststof. Beide materialen hebben voordelen en verschillende eigenschappen. Ben je benieuwd naar deze voordelen en welke shutters het beste in jouw woning passen? Lees dan verder! 

Houten shutters 

Houten shutters zijn prachtig als decoratie in de woonkamer, hett hout zorgt namelijk voor veel sfeer en warmte in de woning. Naast de decoratieve voordelen hebben houten shutters ook praktische voordelen. De shutters voorkomen dat de warme lucht via de ramen naar buiten gaat, hierdoor hebben ze een isolerende werking. Daarnaast is hout een duurzaam materiaal, omdat het een lange levensduur heeft en het een natuurlijk product is. Een ander voordeel is dat de lichtinval goed te regelen is. In een handomdraai zet je de lamellen open, dicht of halfopen. Houten shutters zijn er in veel verschillende uitvoeringen, materialen en kleuren. Stel ze zelf samen, zodat het perfect past bij jouw interieur.

Kunststof shutters

Kunststof shutters zijn gemaakt van duurzaam kunststof met een aluminium kern. Hierdoor zijn de shutters lichtgewicht en tegelijkertijd stevig. Net zoals houten shutters dienen de kunststof shutters als prachtige en functionele raamdecoratie. Het voordeel aan kunststof shutters is dat ze waterbestendig zijn. Deze waterbestendige lamellen kan je dus ook gebruiken voor in de badkamer. Daarnaast zijn ze ook een goede optie voor in de keuken. In de keuken is de kans groot dat er vetspetters op de lamellen komen. Om dit goed schoon te kunnen maken moeten de lamellen waterbestendig zijn. Ook zijn de kunststof lamellen bestand tegen tempratuurwisselingen. Dit is niet het geval bij houten lamellen. Hout trekt namelijk snel krom bij tempratuurverschillen en een hoge lucht vochtigheid. 

Laat je inspireren! 

Houten shutters en kunststof shutters zijn beide heel praktisch en mooi. De kunststof variant is meer geschikt voor in de keuken en badkamer en de houten uitvoering past prachtig in de woon- en slaapkamer. Wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Van Eyck shutters. Zij hebben een groot aanbod aan allerlei shutters die ze op maat kunnen maken. Kies een formaat, kleur en materiaal en stel zo jouw perfecte shutters samen! Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

https://www.vaneyckshutters.com/