Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Zakelijk

Wat is property management en waarom is het belangrijk in onroerend goed?

Denk er eens over na: een pand kopen, verhuren en de betaling gebruiken als inkomen. Klinkt ideaal én makkelijk! Helaas is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Een huurpand, ongeacht de grootte, is een serieuze tijdsinvestering. Je moet het onderhouden, adverteren om huurders te vinden en contact houden met de verhuurders om ervoor te zorgen dat jouw huurders tevreden zijn. Voor iemand die een fulltime baan heeft of meerdere huurwoningen en/of huurpanden is het onmogelijk om dit goed bij te houden. Dat is waar property management om de hoek komt kijken. 

 

Wat is property management 

Property management, ook wel vastgoedbeheer genoemd, is het toezicht houden op en het beheren van een vastgoedobject. Denk hierbij aan administratieve, technische en commerciële werkzaamheden. Vaak gebeurt dit door een derde partij en niet door de pandeigenaar zelf. Vastgoedbeheer komt voor bij zowel commercieel vastgoed als residentieel vastgoed. Met property management wordt een deel van het zware werk ontlast voor de verhuurder.   

 

Wat doet een property manager? 

Een property manager, ofwel vastgoedbeheerder, biedt een volledig aanbod van vastgoeddiensten aan met betrekking tot het verhuren van één of meerdere panden. De belangrijkste taak is dat zij de pandeigenaar ontlasten van taken én ervoor zorgen dat het verhuren van hun pand/panden een succes wordt. Zo kan een vastgoedbeheerder het financiële beheer overnemen. In grote lijnen houdt financieel beheer in het registreren en verwerken van inkomsten en uitgaven, zoals huurincasso’s en servicekosten. Ook kan een vastgoedbeheerder het technische beheer overnemen. Dat gaat met name over het (technische) onderhoud van een pand, direct reageren bij technische calamiteiten en het coördineren van werkzaamheden. Ook wordt vaak een commercieel beheer aangeboden. Daarmee worden exploitatietaken gecoördineerd dat het totaalrendement van het object wordt geoptimaliseerd. Zo wordt er voor gezorgd dat er geen leegstand plaatsvindt, je betrouwbare huurders krijgt en het pand snel verhuurd wordt.  

 

Wat is het voordeel van property management? 

Wanneer je kiest om het zelf te verhuren, dan ben je het eerste aanspreekpunt voor de verhuurders. Door te kiezen voor een property management, worden zij het eerste aanspreekpunt. Een property management is vaak 24/7 te bereiken, waardoor je zelf niet tijdens je werkdag of vakantie wordt gestoord. Daarnaast kan een property management jou de juiste adviezen geven, zodat je het maximale uit jouw pand haalt.   

https://365beheer.nl/vastgoedbeheer/