Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

Duizeligheid door vitamine B

Er zijn verschillende mensen die klachten krijgen zoals duizeligheid na het innemen van veel vitamine B zoals vitamine , B6 of B1.In meeste gevallen doen ze dit om medische reden waarbij ze verschillende vitamine B’s innemen. Vitamines moet je altijd genoeg in je lichaam aanwezig zijn  want anders krijg je ook verschillende klachten die slecht voor je lichaam zijn, wel moet je opletten bij het teveel innemen ervan want dit kan weer andere klachten met zich meebrengen.

Bij het innemen van vitamines is het altijd belangrijk om eerst opzoek te gaan naar informatie over hoeveel je van alles mag innemen en waarvoor elke vitamine helpt. Bij het innemen van vitamine B moet je opletten met de maximale hoeveelheid je mag innemen. Bij vitamine B1 en B12 is er geen limiet opgesteld van hoeveel je deze maximaal mag innemen. Voor vitamine B6 is dit wel het geval en hier ligt dit limiet op 25mg per dag.  Indien je hierover gaat  kan dit leiden tot afwijkingen in je zenuwstelsel en kan het zelfs leiden tot het een achteruitgang van je geheugen en denken.  Dit zijn allemaal redelijke serieuze  symptomen dus het is belangrijk om je te informeren of er limiet is voor het innemen van een bepaalde vitamine.

Bij vitamine A moeten vooral zwangere vrouwen zien dat ze geen overdosis van vitamine A hebben.  Volgens een onderzoek in Amerika vergroot je de kans op een afwijking van je baby bij de geboorte als je extra vitamine A inneemt tijdens de zwangerschap.  Tijdens je zwangerschap is het aan  te raden dat je geen lever eet en lever is in vitamine A veel terug te vinden.

Bij een overdosis van vitamine  kunnen je nieren overbelast geraken  omdat deze je lichaam via  urine je lichaam verlaat.  Volgens verschillende dokter kan een overdosis ook voor nierstenen zorgen maar dit is tot op heden nog niet bewezen.

 

http://topvitamins.nl/