Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Dienstverlening

Een makelaar… wat moet je ermee/wat moet je zonder?

Iedereen die wel eens een huis gekocht of verkocht heeft zonder en mét tussenkomst van een makelaar, kan jou exact vertellen waar het wezenlijke verschil ligt. Een goede aankoop- of verkoop makelaar kan een enorm voordeel zijn. Een slechte daarentegen, kan de boel volledig verpesten en zelf kun je ook veel doen. Tja, waar doe goed aan? Bij Welkom Makelaars  begrijpen wij dit vraagstuk heel goed, door onze diensten in pakketten op te delen kunnen wij jou precies die ondersteuning bieden waar jij behoefte aan hebt. Werkzaam in de regio’s van Ede, Veenendaal, Amersfoort en de Utrechtse Heuvelrug en altijd 100% betrokken bij jouw situatie. 

Goed gevoel 

Allereerst is het van cruciaal belang dat jij bij een makelaar een “goed gevoel” hebt. Dat is natuurlijk iets persoonlijks, dat gevoel, maar ook weer niet helemaal. Je moet vertrouwen in hem/haar hebben. En dat is iets dat zij jou geven: het gevoel dat zij er helemaal voor gaan. Speciaal voor jou. En niet alleen de makelaar zelf, ook zijn of haar backoffice moet begaan zijn met jouw aan/verkoop. Zij vormen als het ware, het verlengstuk van de makelaar waar jij direct contact mee hebt. 

Makelaar + kantoor 

En dat is dan ook gelijk het eerste voordeel dat je hebt als je besluit om met een makelaar je huis te kopen of te verkopen. Het feit dat je er niet alleen voor staat en zelfs niet alleen met je makelaar. Je hebt het hele makelaarskantoor achter je staan. Want ook een makelaar kan verhindert zijn op een bepaald moment. Als dan ook gelijk een eventuele bezichtiging in het water valt, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Hoe fijn is het dan als een collega de taken naadloos kan overnemen? Heel fijn! 

Keep koel 

Een tweede voordeel is dat het zoveel rust geeft. Natuurlijk is die rust uiterst betrekkelijk want de zenuwen blijven door je lijf gieren als je een tegenbod hebt gedaan. Gaan ze het accepteren of moet er toch nog iets bij (of af, als je in een verkooptraject zit). Vaak kan een makelaar vrij goed inschatten hoe de tegenpartij het spel speelt. Het is immers zijn/haar beroep. Makelaars hebben meer ervaring in het verkopen/aankopen van huizen dan de gemiddelde huisbezitter of huiszoeker. Als direct belanghebbende (hoewel de makelaar natuurlijk ook belangen heeft in de aan/verkoop, maar toch in mindere mate), okay laten we zeggen: als persoonlijk belanghebbende, is het lastig om het hoofd koel te houden tijdens de onderhandelingen. 

Zelf doen kan ook

Maar alles waar je bij een makelaar voor betaalt, dat kun je ook zelf doen toch? Ja, grotendeels wel. En dat scheelt een boel geld. Maar het kost je wel een heleboel tijd om bezichtigingen te doen, vergelijkend onderzoek te plegen, contacten te onderhouden met (ver)kopers, je huis te promoten (in geval van verkoop), te onderhandelen, etc. Heb je die tijd, vind je het leuk om te doen en ben je capabel genoeg? Ga er voor! En bespaar op makelaarskosten. Maar ook al mis je één van die drie zaken (tijd, enthousiasme of competentie), laat het dan over aan je makelaar. Je weet wel, die ene waar jij een goed gevoel bij hebt…  En bevind jij je in de regio’s van Ede, Veenendaal, Amersfoort en de Utrechtse Heuvelrug? Dan kan Welkom Makelaars die ene zijn.

 

https://www.welkommakelaars.nl/