Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Het effect van winterweer op uw huis!

De winter komt er weer aan, 21 december is het zover officieel winter! De winter maanden nemen kou en wind mee, kou en wind zijn voor uw huis geen positieve weersomstandigheden. Vaak werkt uw cv-ketel minder goed door de kou, uw vloer kan kromtrekken, bevroren leidingen of zelfs gebarsten leidingen of water dat doordringt door een baksteen dat er uiteindelijk voor zorgt dat het metselwerk verslechterd, deze schade gaat pas in werking bij vorst. Al deze mogelijke effecten kunnen optreden bij uw huis! In deze blog leest u meer over de effecten van winterkou op uw woning.

Winterweer en uw dak

Bij uw dak zijn er een aantal problemen/effecten die kunnen optreden in de winter. Zoals sneeuw dat te zwaar wordt waardoor er een lekkage ontstaat in uw dak of dat er dakpannen van uw dak afwaaien.

Wanneer een auto op de oprit staat en er waait een dakpan van het dak af, valt de schade onder de autoverzekering! Staat uw auto op de oprit valt dit niet onder uw woonverzekering alleen kunt u aangifte van schade bij uw autoverzekering. Maar u kunt altijd beter het probleem voor zijn en uw dak laten renoveren door een goede dakdekker zoals Dakvlak Amsterdam! Dakvlak Amsterdam neemt ook nodige reparaties  op. Heeft u loszittende dakpannen of een slecht dak?  Schakel de hulp van dakvlak Amsterdam dan nu in voor het te laat is.

Cv-ketel kapot door kou

Een kapotte cv-ketel is natuurlijk vooral in de wintermaanden niet fijn. Het huis kan niet verwarmd worden en de dikke wollen truien houden u niet warm. Probeer regelmatig onderhoud te laten doen aan uw cv-ketel, dit voorkomt de situatie dat u en uw gezin het behoorlijk koud gaan krijgen in huis. Heeft u een cv-ketel van 15 jaar of ouder? Laat deze dan vervangen voor de winter zo verkleint u de kans op een onverwarmd huis.

Bevroren en gebroken leidingen

De kou komt eraan en dit betekent dat uw leidingen kunnen bevriezen door deze kou of zelfs kunnen breken. Voordat de winter komt kunt u een aantal dingen doen om deze schades te voorkomen!

  • U kunt een oude deken of isolatiemateriaal gebruiken om de leiding die in uw woning komt te isoleren zo voorkomt u een bevroren leiding.
  • U kunt de leidingen even nalopen en kijken naar scheurtjes, heeft u een scheurtje gevonden dan moet u een loodgieter inschakelen.

De belangrijkste conclusie: maak u niet te veel zorgen, tenzij u achterstallig onderhoud heeft aan uw dak, leidingen of cv.

 

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/