Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

De werking van sloten en de veiligheid die ze écht bieden.

Voor dit artikel wil ik me graag gaan verdiepen in de werking van sloten. Ik gebruik ze namelijk elke dag maar hoe werkt zo’n slot nou eigenlijk en hoeveel veiligheid bieden ze? Zo heb ik me laten vertellen door een slotenmaker dat de veiligheid van sloten ook weleens uitgebeeld wordt in hoelang een slot veiligheid biedt.. Dit is voor mij persoonlijk geen gerustellende gedachte. Ik ging er namelijk vanuit dat gekeurde sloten gewoon echt veiligheid bieden en niet alleen voor een bepaalde tijd…

De meeste slotsystemen die we vandaag dag in gebruik hebben zijn er voor gemaakt om zoveel mogelijk veiligheid bieden. Deze slotsystemen zijn echter vooral gemaakt voor het veiligheid bieden tegen grof geweld. Als het aankomt op zeer geavanceerde aanvals technieken zoals lockpicking dan kunnen deze sloten nog wel eens tekortschieten. Daarom is het belangrijk dat keurmerken altijd goed in de gaten gehouden worden of ze wel echt veiligheid bieden die ze garanderen. Door zelf initiatief te nemen en zelf onderzoek te doen naar de veiligheid die sloten bieden tegen geavanceerde aanval technieken. Kun je er zeker van zijn dat de sloten echt zo betrouwbaar zijn als de keurmerken je doen geloven. 

 

Wat is lockpicking en hoe helpt het om sloten te testen?

Lockpicking is een zeer vernuftigde techniek waarbij het de bedoeling is om via het sleutelgat de pinnen in het slot naar een bepaalde positie te brengen zodat het slot denkt dat de sleutel wordt ingevoerd. Het is dus mogelijk om met lockpicking een slot te openen zonder dat daarbij de sleutel te pas komt. Wat ook het geval is bij lockpicking is dat er ook geen schade toe wordt gebracht aan het slot. Wanneer deze techniek zelf bemeesterd dan kan dit dus in sommige situaties heel erg handig zijn.

 

Je moet veel oefenen om lockpicking eigen te maken en om een staat te zijn om een slot binnen een redelijke tijd te kunnen openen. Het kan nog wel eens schelen wat voor soort lockpick set je gebruikt om het slot te openen. Er zit namelijk veel verschil in kwaliteit van de verschillende lockpicksetjes die beschikbaar zijn. Het is daarom verstandig om eerst ervaringen van andere lockpickers over de verschillende lockpicksetjes te lezen. Op deze manier kun je bepalen welke lockpick set het beste past bij jou persoonlijke manier van lockpicking.

https://www.artikeltjeschrijven.nl/zen-en-de-kunst-van-het-openen-van-sloten-met-lockpicks/