Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Hippe woonspullen van A-merken

Op Deens.nl zijn veel producten van toonaangevende woonmerken te vinden. Denk aan namen als Creative Lab Amsterdam, Madam Stolz, it’s about RoMi en HKliving. Op dit laatste label gaan we wat nader in. HKliving heeft haar oorsprong in Nederland. De H en de K zijn de eerste letters van de achternamen van oprichters Emiel Hetsen en Sander Klaver. Living, dat spreekt voor zich. HKliving biedt een breed assortiment aan meubels en woonaccessoires, maar dat is niet altijd zo geweest. De allereerste lijn bevatte 28 producten. Het merk maakte een statement en werd direct populair. In het eerste jaar kwamen de klanten uit 12 verschillende landen, inmiddels zijn dat er 50. De ontwerpers maken zoveel mogelijk items handmatig. Ze hebben oog voor detail. Een unieke stijl en kwaliteit gaan bij HKliving hand in hand.

WHY is ook zo’n merk waar je niet om heen kunt. Dit kunstatelier, opgestart door Yvette Heeren legt zich toe op abstracte wanddecoratie. Van de met de hand gemaakte schilderijen worden er max 20 gemaakt in drie verschillende maten:

70 bij 100 cm;

50 x 65 cm;

30 x 40 cm.

De kunstenaars werken op papier en gebruiken vlokjes bladmetaal, acrylverf en kalkverf. De lichtinval zorgt voor een steeds wisselend effect. Hoofdkleuren zijn onder meer zwart, goud en rood. Ieder schilderij heeft een naam. Enkele voorbeelden: Another planet, Feeling golden, Galactic, Hyperspace en Trip across galaxies.

We blijven even bij muurversieringen en tippen de labels Urban Cotton Amsterdam, Urban Nature Culture en Nordal. De volgende kunstwerken zouden wij wel in onze woonkamer willen hebben. Het Urban Cotton wandkleed Nuance heeft een grafisch ontwerp in verschillende tinten. De warme kleuren komen tot hun recht in klassiek ingerichte kamers en zeker ook in moderne livings. Aesthetic lines is een Urban Nature Culture ontwerp. Het werk is met de hand geschilderd in India. Het witte papier, de zwarte lijnen en de gouden lijst vormen een unieke combinatie. En tot slot Garlic van Nordal. Een prachtige tekening van knoflook bolletjes met een groene rand in een bruin frame.

https://www.deens.nl/nl