Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Financieel

De dingen die je kunt doen met het Wft basis certificaat

Wil je je specialiseren in het geven van financieel advies? Of wil je financieel adviseur worden? Dan is het belangrijk om eerst het Wft basis certificaat te halen. Ook als je nog niet veel ervaring hebt met financieel advies geven, is de opleiding voor het certificaat goed behapbaar. Hier lees je alles over de dingen die je kunt doen met een Wft basis certificaat.

Wat is een Wft basis certificaat?

Wanneer je ambities hebt om financieel adviseur te worden, is het belangrijk dat je eerst een Wft diploma behaald. In feite is staat het voor: “Wet op Financieel Toezicht”. In Nederland is dit certificaat verplicht voor iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening. Zo behoudt de regering toezicht op wie er allemaal financieel advies geeft. Ook wordt op deze manier de kwaliteit van financieel advies gewaarborgd. Er zijn verschillende soorten Wft diploma’s die je kwalificaties op verschillende gebieden geven. Het hangt daarom ook af van de diploma’s je hebt gehaald, welke positie in de financiële dienstverlening je kunt bekleden. 

De vervolgopleidingen van het Wft basis certificaat:

  • Wft pensioen;

  • Wft zorgverzekering;

  • Wft consumptief krediet;

  • Wft hypothecair krediet;

  • Wft adviseur vermogen

  • Wft schadeverzekering particulier;

  • Wft schadeverzekering zakelijk;

  • Wft adviseur inkomen.

Dit kun je doen met het Wft basis certificaat

Met het Wft basis certificaat leer je puur de basis van de financiële dienstverlening kennen. Om die reden is het altijd aan te raden om nog een extra Wft diploma te behalen. Zo kun je jezelf zodanig specialiseren, dat je in een specifiek veld aan de slag kunt. 

Met het Wft adviseur inkomen kun je klanten adviseren over inkomensverzekeringen. De baan die je kunt gaan doen is bijvoorbeeld adviseur inkomensverzekeringen of medewerker inhoudelijk klantcontact bij een financieel dienstverlener die actief is in inkomensverzekeringen.

Het Wft pensioen zorgt er op haar manier weer voor dat je kunt werken als financieel adviseur op het gebied van pensioenen en pensioenvoorzieningen. Ook met dit diploma kun je aan de slag bij een financieel dienstverlener die zich bezighoudt met pensioenvoorzieningen. 

Het belang van het Wft basis certificaat

Het is nu duidelijk dat het Wft basis certificaat aan de basis staat van je carriere als financieel adviseur. Maar wat is precies het doel van de Wft basis? Het doel van dit toezicht is het garanderen van stabiliteit en kwaliteit van financieel advies. Het beschermt de klant én de markt. De geldigheid van de Wft Basis examens is 3 jaar. Dat betekent dat als je een extra diploma wilt halen, je dat binnen die 3 jaar moet voltooien.

Wft schade zakelijk

Het Wft diploma schade zakelijk is ontwikkeld voor iedereen die zakelijke klanten wil adviseren over de verschillende risico’s op schade. Je dient als bemiddelaar bij zakelijke schadeverzekeringen. Daarnaast ben je in staat om onderscheid te maken tussen materiële en vermogensbeschermende schadeverzekeringen. Lees hier alles over het Wft schade zakelijk

http://financieel.hoffelijk.nl