Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Auto’s en Motoren

Je auto verkopen kan flink wat opleveren

Besluiten om je auto weg te doen

Je auto verkopen kan om diverse redenen. Het is van belang dat de verkoop zo goed mogelijk gebeurt met alles wat erbij komt kijken. Een auto verkopen doe je door goed na te denken over de waarde van jouw auto. Elke dag dat je jouw auto in bezit hebt wordt deze namelijk iets minder waard. Daarnaast is het aan te raden om een representatieve advertentie te plaatsen met duidelijke foto’s van zowel de binnenkant als buitenkant van de auto. De auto kan op marktplaats worden verkocht maar ook op diverse advertentiesites die speciaal voor occasions zijn.

Hoe verkoop je jouw auto?

Je kunt je auto zowel verkopen of inruilen tegen een andere nieuwe auto. Het voordeel is dat je er een inruilwaarde voor krijgt die je weer als korting kunt gebruiken op de aankoop van een splinternieuwe bak bij de dealer. Nadat je hebt bepaald waar je jouw auto wilt verkopen ga je de waarde bepalen. Voor auto’s zijn op basis van kenteken details bepaalde koerslijsten waar soortgelijke auto’s op staan op ander andere model, bouwjaar en kilometerstanden. Hierbij kun je prijzen zeer nauwkeurig met elkaar vergelijken. Natuurlijk moet je zelf meedenken over de staat van de auto. Hoe schoner en hoe nieuwer hoe hoger de waarde. Indien er defecten zijn moet dit ook duidelijk in de verkoopadvertentie worden vermeld.

Laat mensen een proefrit maken

Nadat de waarde is vastgesteld kun je zorgen dat mensen een gratis proefrit in je auto maken. Dit vergroot de kans op verkoop aanzienlijk. Mensen kunnen zelf ervaren hoe comfortabel de auto rijdt en of alles naar hun wens is. De bediening kan worden gecontroleerd en er kan worden besloten of de auto past bij het rijgedrag en comfort van de persoon. Je geeft mensen op deze manier de gelegenheid om nog even over hun aankoop na te denken.

Overgaan tot verkoop

Dan is het zover. De mensen besluiten jouw auto te kopen. Hierbij moet wat papierwerk op orde worden gemaakt. Om onduidelijkheden en problemen te voorkomen wordt de verkoop schriftelijk vastgelegd in een zogeheten verkoop overeenkomst waarin beide partijen voor tekenen. Het is belangrijk dat het kentekenbewijs op de naam van de nieuwe eigenaar komt te staan. Hiervoor moet deze langs het kentekenloket om gegevens van jou over te laten zetten naar de nieuwe gebruiker. Dit is verplicht alvorens de auto wordt overhandigd. Het nieuwe kentekenbewijs zal per post naar de nieuwe eigenaar worden verstuurd.