Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Je zwembad onderhouden

Als je voor het eerst een zwembad hebt aangeschaft en hebt gelegd, is het makkelijk om al het werk dat je moet doen te onderschatten. Het kost bijzonder veel moeite en tijd om ervoor te zorgen dat je zwembad in goede staat blijft verkeren. Het onderhoud is moeilijk en duur, maar als je je zwembad altijd gereed wilt houden is dat wat je ervoor over moet hebben.

 

Het eerste wat je doet als je je zwembad hebt aangelegd is natuurlijk je zwembad vullen. Dit kan je doen met ofwel een elektrische waterpomp of een waterslang. Beide werken prima, maar het voordeel van een elektrische waterpomp is dat het minder tijd kost en je het niet de hele tijd vast hoeft te houden. Het is echter logisch dat niet iedereen een eigen elektrische waterpomp heeft, dus een waterslang is zeker ook geen probleem.

 

Het is vaak beter geen om grondwater te gebruiken, tenzij je zeker weet dat de kwaliteit van de grond in je omgeving en het water dat zich erin bevindt erg goed is. Als je dan toch kiest om grondwater of regenwater te gebruiken, neem dan de volgende stappen: als het grondwater ijzerrijk is, voeg BSI micro floc toe aan het water. Dit voorkomt organische verontreinigingen. Bij kalkrijk of ijzerrijk water voeg je BSI calc free toe aan het water om kalkvorming en minerale afzetting te voorkomen. 

 

Zorg er ook voor dat je het water schoon blijft houden. Dit doe je door het installeren van een zwembad filter en een waterpomp. Met de waterpomp kan je ervoor zorgen dat er water blijft circuleren in het zwembad, waardoor het water niet stil blijft staan en eventueel vuil meegenomen kan worden. Stilstaand water trekt muggen aan, kan leiden tot troebel water en vergroot de kans op algengroei. Een zwembadfilter zorgt ervoor dat al het vuil het zwembad uit gaat, zodat je kan blijven zwemmen in schoon water.

 

https://www.waterpompshop.nl/