Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Kozijnen deuren prijzen

 

Glas in lood beglazing.
Glas-in-loodramen sieren grote raamopeningen van kathedralen, verschillende architectonische monumenten van de afgelopen eeuwen of tentoonstellingshallen uit de Sovjetperiode. Met een goed ontwerp en goede installatie is glas in lood echter geschikt in een modern huis en zelfs in een appartement.

In dit artikel zal ik u een beetje vertellen over de soorten glas-in-loodramen, evenals de kenmerken van hun installatie in moderne kunststof ramen.

Glas in lood “Autumn Leaves”
Met de juiste afweging van de mate van verlichting, wordt het glas-in-loodraam het belangrijkste decoratieve element van het interieur.

Wat is “glas in lood”
Gebrandschilderd glas is een gekleurd glasproduct dat is ontworpen om doorheen te worden verlicht en bedoeld om een ​​opening te vullen (raam / boog / deur) of om te worden gebruikt als een onafhankelijke structuur in een architecturale structuur.

Als vorm van toegepaste kunst is de productie van artistieke glas-in-loodramen al meer dan tien eeuwen bekend. In Rusland verschenen de eerste glas-in-loodramen in de twaalfde eeuw, maar het hoogtepunt van hun populariteit kwam in de negentiende eeuw.

Het christendom oefende pas vanaf het allereerste begin een leidende invloed uit op het onderwerp van de panelen; later, in het tijdperk van het modernisme, vestigden kunstenaars de aandacht op de motieven van sprookjes en legendes

Tegenwoordig hebben deze producten hun vroegere populariteit niet verloren. Glas-in-loodramen worden gebruikt om kinderkamers, woonkamers, ramen en deuropeningen van landhuizen te versieren. Het hangt allemaal af van voorkeuren en financiële mogelijkheden.

Fabricagetechniek en soorten
De klassieke techniek om een ​​glas-in-loodraam te maken, bestaat uit het samenvoegen van gekleurde stukjes glas met behulp van scheidingswanden van zachte metalen: messing, koper en lood. Maar er zijn andere opties: glas-in-loodramen en hun imitaties.

Glas-in-lood
Klassiek mozaïek (type-setting) – een techniek om gekleurde stukjes glas met of zonder verbindingselementen te solderen. Met deze productiemethode is het vrij moeilijk om patronen te verkrijgen met duidelijke grenzen van elementen.
Gebrandschilderd glas in klassieke techniek
Soms worden dergelijke glas-in-loodramen uitgevoerd zonder een duidelijk geometrisch patroon te observeren.

Fusing is een Duitse technologie om stukken en lagen veelkleurig glas aan elkaar te sinteren zonder een metalen profiel te gebruiken. Dergelijke producten zijn erg kwetsbaar en hun lichtdoorlatendheid is lager.
Gebrandschilderd glas “Rozen” in versmelttechniek
De kleurdiepte in dergelijke producten kan alleen worden gevarieerd door stukjes glas in lagen te leggen.

Tiffany is een techniek waarbij dunne platen gekleurd glas in een specifiek patroon worden gesneden en vastgemaakt met H- of P-vormige connectoren. Met deze aanpak kunt u maximale helderheid en helderheid van het patroon bereiken en de transparantie van het product vergroten.
Art Deco Tiffany gebrandschilderd glas
Bij tiffany speelt de kwaliteit en kleur van het glas een hoofdrol

Imitaties
Een glas-in-loodraam boven het hoofd is een hoogwaardige en betaalbare imitatie van een echt glas-in-loodraam. Gebruik hiervoor een gekleurde film met een gedrukt patroon (of monochroom). Het is op het glas gelijmd en de naden zijn gemaskeerd met koperdraad of speciale volumetrische verf. Sommige producten in de techniek van toegepast glas-in-lood zijn niet van echt te onderscheiden.
Zelfs de meester kan niet met zekerheid zeggen of dit een echt glas-in-loodraam is of een hoogwaardige imitatie.

Zandstralen – abrasieve bewerking van glas om een ​​mat ondoorzichtig patroon te verkrijgen. Brillen met dergelijke patronen worden vaak gebruikt om gebroken klassieke glas-in-loodramen in grote raamopeningen te vervangen.
Gezandstraalde ruiten
Dergelijke glazen worden vaak in kinderramen geïnstalleerd.

Fotodruk – een budgetimitatie van glas-in-lood met behulp van gekleurde zelfklevende folie met een gedrukt patroon.
Op de foto – een eenvoudig gebrandschilderd glas in de techniek van het afdrukken van foto’s
U kunt dergelijke tekeningen op de ramen elk jaar wijzigen, omdat deze decoratiemethode veel goedkoper is dan een glas-in-loodraam boven het hoofd.

Artistiek schilderen is de gemakkelijkste optie voor kunstliefhebbers. Het enige dat nodig is om een ​​meesterwerk te maken, zijn speciale verf, penselen en verbeeldingskracht.
Glas in de keuken schilderen met verf
Met behulp van verven kunt u niet alleen het gewenste patroon maken, maar ook de mate van transparantie variëren.

Glas-in-lood is een concept met meerdere waarden. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen een decoratieve compositie van stukjes gekleurd glas en het type gevelbeglazing dat in de bouw wordt gebruikt.
Installatie van een glas-in-loodraam in een eurovenster: kenmerken
De installatie vindt op twee manieren plaats:

Het afgewerkte glas-in-lood wordt gecombineerd met de andere twee glazen om een ​​standaard verzegeld tweekamerpakket te verkrijgen.
Van tevoren wordt een tweekamer-dubbelglas met drie glazen gemaakt, die elk precies dunner zijn door de dikte van het glas-in-loodraam. Bijvoorbeeld: in een gewone kozijn zijn er 32 pakketten geïnstalleerd, maar we weten dat het glas-in-loodraam 4 mm dik zal zijn. Daarom moet u een raam met dubbele beglazing maken met een dikte van 28 mm en er gewoon een dun glas-in-loodraam tegenaan leunen.
Installatie van een glas-in-loodraam in een raam met dubbele beglazing van binnenuit. Het glas wordt in speciale bevestigingsmiddelen gestoken (zoals op de onderstaande foto).
Installatie van glas in lood in de straam met dubbele beglazing
Installatie van een glas-in-loodraam in een raam met dubbele beglazing van binnenuit

Het glas-in-loodraam wordt bevestigd met glaslatten, zodat er in een raam met dubbel glas vier glazen worden verkregen in plaats van drie.

Tegelijkertijd zijn hoog vakmanschap en nauwkeurigheid van de meester belangrijk: zelfs de kleinste schade aan het oppervlak mag niet worden toegestaan, omdat de integriteit van één element het hele uiterlijk en de sterkte van de constructie beïnvloedt. Jij en de meester moeten onthouden dat:

Het is moeilijk om alleen convexe glas-in-loodramen rechtstreeks in een raam met dubbele beglazing te installeren: mozaïek, fusing, tiffany. De kwaliteit van het product speelt hierbij een rol. Alle glazen moeten worden gesoldeerd zonder onnodig doorhangen, en metalen elementen moeten worden gesneden en gepolijst.
Het zal moeilijker zijn om niet-glad glas af te dichten en erop te drukken met glaslatten, aangezien een losse gom onvoldoende bescherming biedt tegen extreme temperaturen en andere externe invloeden.
Glas-in-lood ziet er het beste uit in houten ramen in het interieur.

Gekleurde films en andere soorten glas-in-loodimitaties worden alleen vanaf de binnenkant van het raam aangebracht, omdat ze de agressieve effecten van de externe omgeving niet verdragen.
Een of twee?
Wanneer ze een glas-in-loodraam in een kant-en-klare glas-unit plaatsen, aarzelen ze vaak – om twee glas-in-loodramen aan weerszijden te plaatsen of slechts één? Velen zijn in de war wanneer het glas-in-loodraam van de binnenkant van het appartement komt, en vanaf de straat kan men eerst twee glazen zien en pas daarna het glas-in-loodraam. Een beetje “zo-zo”. Opdrachtgevers plaatsten vaak aan weerszijden twee identieke glas-in-loodramen of twee verschillende glaseenheden.

Glas in lood aan één kant van de opening
Gebrandschilderd glas bedekt met glaslagen ziet er niet erg esthetisch uit.

Glas in lood en extra opties
Optionele coatings (energiebesparend, zonnebrandcrème, zelfreinigend en andere) kunnen niet rechtstreeks op het glas-in-loodraam worden aangebracht, daarom worden ze overgebracht op het resterende transparante glas of worden ze helemaal verlaten.

Sectioneel glas-in-loodraam

Zorgfuncties
Als het glas-in-loodraam is gemaakt met verf of film, moet u het niet behandelen met bijtende chemicaliën.
Verwijder vuil van glas-in-loodramen uiterst voorzichtig met metalen connectoren. Immers, als je ten minste één element schudt of uit de houder slaat, valt de hele constructie uit elkaar.
Mozaïek glas-in-lood is het meest kwetsbaar, het is beter om het in blinde ramen te installeren. Door schudden tijdens het openen / sluiten in een gewone zak, kunnen alle verklevingen uit elkaar vallen.
De glas-in-loodramen in de kerk van St. Sophia in Constantinopel zijn de oudst bekende tot nu toe (daterend uit de 6e eeuw na Christus). Samen met de tempel hebben ze tientallen natuurrampen en veranderingen van heersende dynastieën overleefd, terwijl ze in hun oorspronkelijke vorm bleven.
Prijsbereik
De prijs van elk glas-in-loodraam is afhankelijk van de fabricagemethode. Een mozaïekglas-in-loodraam kost dus het meeste, en een imitatie gemaakt met fotoafdrukken of verven is goedkoper.
Het is de moeite waard om te bedenken dat het erg moeilijk is om een ​​duidelijke tekening van letterglas te vouwen. Voor degenen die een mooie tekening willen krijgen, is het beter om te kiezen voor schilderen, fotoprinting of fusing.
U kunt ook glas-in-lood-technieken combineren: zandstralen met een factuur, mozaïeken met fotodruk, enz. Dit vereenvoudigt complexe elementen en bereikt het gewenste effect of de doorvoersnelheid.

Kies de juiste manier om de raamopening te versieren. Gebrandschilderd glas zal u vele jaren van dienst zijn en een magische en gezellige sfeer creëren, op voorwaarde dat u hoogwaardige materialen gebruikt om het te creëren en de zorgregels volgt.

Kozijnen deuren prijzen

Kostprijs Raam Vervangen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0101-deur-bestellen-en-plaatsen.html