Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Dienstverlening

Met een bijzondere uitvaartlocatie maakt u een afscheid nog persoonlijker

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee kan houden als u wenst dat een uitvaart een mooie, persoonlijke tint krijgt. Zo kunt u kiezen voor bijzonder rouwvervoer, een mooie kist, geweldige muziek en nog tal van andere dingen. Maar u maakt de dag echt speciaal met een bijzondere uitvaartlocatie op een plek die voor de overledene een bijzondere waarde had. 

Wanneer u de uitvaart wenst te houden op een andere locatie dan traditioneel gebruikelijk is, kunt u dat rustig bespreekbaar maken met degene die de uitvaart verzorgd. In deze blogs zijn een aantal locaties beschreven, ter inspiratie. 

In de natuur 

De natuur is natuurlijk een breed begrip. U kunt er ook enorm veel kanten mee op qua uitvaart. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling door het bos of park, of zoek het strand op waar de overledene zo graag kwam. Vaak vind je op dit soort plekken ook nog horecagelegenheden die gebruikt kunnen worden voor een aansluitend hapje of drankje. Een strandtent of boshut kunnen bijvoorbeeld geweldige locaties zijn om herinneringen op te halen. 

In de eigen tuin 

Er zijn weinig dingen zo persoonlijk als een uitvaart in eigen tuin. Wanneer de tuin ruimte biedt voor alle familie, vrienden en dierbaren is er veel mogelijk. De tuin kan bijvoorbeeld worden opgetogen met prachtige bloemen en planten, zodat de uitvaart nog meer kleur krijgt.  

In een café 

 Wanneer uw dierbare een favoriet café of kroeg had, is het vaak ook goed mogelijk om nog een borrel te organiseren op deze plek. Hoe mooi is het om nog één keer te proosten en het leven te vieren van uw dierbare. U kunt zorgen voor een extra persoonlijke ervaring door een playlist samen te stellen met de favoriete muziek van de overledene, of het favoriete drankje en/of hapje te serveren. 

Bioscoop 

Deze optie ligt misschien minder voor de hand, maar daarom niet minder mooi. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig gemaakte afscheidsfilm met hoogtepunten uit het leven van uw dierbare, vertoond op het grote scherm in de zaal. Beeld en geluid zullen zorgen voor een groots afscheid. 

Wanneer u overweegt een uitvaart te houden op een bijzondere locatie, kijk dan bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden voor een mooie uitvaart in Gouda. Of, wanneer u kiest voor een begrafenis of crematie in Nieuwegein zou u bijvoorbeeld een wandeling kunnen organiseren over één van de indrukwekkende landgoederen.