Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Financieel

Alles over de Opleiding Bewindvoerder

Wil je graag aan de slag als bewindvoerder? Of wil je je verder ontwikkelen? Volg dan de Opleiding Bewindvoerder. Je wordt tijdens de opleiding opgeleid tot zelfstandig bewindvoerder. Daarnaast kun je ook korte online trainingen volgen om jouw PE-punten te behalen. 

 Een bewindvoerder beschermt mensen die door bijvoorbeeld ouderdom, schulden, verslaving of een verstandelijke beperking niet goed in staat zijn om voor hun geldzaken of andere bezittingen te zorgen. Op dit moment neemt een bewindvoerder je als het ware in bescherming door het beheer over je geldzaken uit handen te nemen. Het aantal Nederlanders dat onder bewind staat, verdubbelde van 35.000 in 2013 tot ruim 255.000 in 2018. Reden hiervoor is waarschijnlijk vergrijzing. Per jaar zijn ongeveer 30.000 ouderen het slachtoffer van financieel misbruik. Een bewindvoerder beschermt je hier onder andere tegen. 

Wil je bewindvoerder worden?

Wil je graag bewindvoerder worden? Dat is mogelijk. Er zijn verschillende bewindvoerders opleidingen beschikbaar waar je je voor kunt inschrijven. Door het volgen van de Opleiding Bewindvoerder word je opgeleid tot zelfstandig, professioneel bewindvoerder. Je gaat tijdens de opleiding aan de slag met financiële, juridische en sociale vaardigheden. Je leert onder andere hoe je omgaat met een cliënt die kampt met schulden en hoe je je cliënt hierin begeleidt. Daarnaast focust de opleiding zich op verschillende gespreksvaardigheden die je toepast op cliënten. Bijvoorbeeld wanneer een cliënt emotioneel is. Of hoe je vertrouwen met cliënten opbouwt. 

Opleiding bewindvoerder

De opleiding Bewindvoerder is beschikbaar in verschillende opleidingsvormen. Zo zijn er klassikale opleidingen, maar ook een digitale opleiding. De klassikale opleidingen heten: Post-hbo-opleiding Bewindvoerder of de Basisopleiding Bewindvoerder. De digitale opleiding heet: e-Learning Bewindvoerder.

Post-hbo Bewindvoerder

Zoals eerder vermeld, vindt deze opleiding klassikaal plaats. De opleiding bevat klassikale bijeenkomsten. Daarnaast wordt er ook van je verwacht dat je thuis studeert. Dit neemt ongeveer 36 uur in beslag. De training duurt in totaal 12 dagen en wordt verzorgt door een van de topdocenten. Deze docenten hebben veel ervaring in het vakgebied. Aan het einde van de opleiding doe je het ExSI-examen. ExSI staat voor: Exameninstelling Schuld & Inkomen. Dit is een officieel examen. 

Basisopleiding Bewindvoerder

Ook de basisopleiding vindt klassikaal plaats met daarnaast ongeveer 22 uur aan thuisstudie. Het digitale studiemateriaal zit bij deze opleiding inbegrepen. De training duurt zeven dagen, verzorgd door een van de topdocenten. Bij deze opleiding zit geen ExSI-examen inbegrepen. 

e-Learning Bewindvoerder

De e-learning vindt volledig digitaal plaats en er zijn dan ook geen klassikale bijeenkomsten. De e-learning vergt ongeveer 33 uur aan studiebelasting. 

Wil je graag aan de slag als bewindvoerder? Schrijf je dan vandaag nog in voor de opleiding!

http://financielezorg.hoffelijk.nl