Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Schoonloopmat

Het kiezen van een nieuwe deurmat voor je huis is zeker geen gemakkelijke beslissing. Nadat je in de rest van je huis eindeloos hebt gewerkt, laat de schoonloopmat je huis er niet als een bijzaak uitzien. Omdat de deurmat de eerste glimp is van je huis die nieuwe bezoekers zullen zien, wil je een goede indruk achterlaten.

Bovendien is de schoonloopmat de eerste verdedigingslinie van je huis tegen al het vuil dat van natte laarzen en schoenen kan komen. Het is niet alleen een gemakkelijke manier om je hal er direct georganiseerd en samengetrokken uit te laten zien. Het is dus belangrijk om het materiaal en de grootte van een mat te overwegen in relatie tot waar deze zal worden gebruikt. We splitsen de essentiële zaken op waarnaar je hier zou moeten kijken.

Waarom heb ik een schoonloopmat nodig?

Wat een schoonloopmat doet, is effectief gruis, vuil, stof en andere schurende materialen opvangen die van buitenaf op de zolen van je schoenen het huis in worden gesleept. Een schoonloopmat wordt echter niet alleen gebruikt omdat ze praktisch en functioneel zijn. Een schoonloopmat kan ook erg aantrekkelijk zijn, afhankelijk van waar je hem koopt en hoeveel je eraan moet uitgeven. Je hebt schoonloopmatten nodig voor alle hoofdingangen van je huis. Dit omvat zowel de achterdeuren, zijdeuren als de voordeur. Zelfs een heel kleine deurmat die op elk van deze punten in je huis wordt geplaatst, kan wonderen doen als het gaat om het beschermen van houten vloeren.

Beste standaard schoonloopmat

Denk bij het bekijken van een selectie vloerkleden na over hoe je huis is ingericht of hoe je probeert het eruit te laten zien tijdens het opknappen. Als je op zoek bent naar een eenvoudig effect in een standaard hal, dan is een schoonloopmat met strepen of patronen misschien de juiste keuze voor jou. Met gestreepte of gedessineerde tapijten kun je de hal op andere manieren opleuken. Zo kun je bijvoorbeeld een vrolijk gekleurd behang of een decoratieve verlichtingsarmatuur aan de ruimte toevoegen en het vloerkleed als subtiel accent laten dienen.

Wanneer moet ik een gangloper kiezen boven een kleinere deurmat?

In een ingang van normaal formaat (niet te klein en niet te groot), werken rechthoekige tapijten, ganglopers en ovale tapijten het beste. Omdat ze een zachte landingsplek bieden en tegelijkertijd verwijzen naar de stijl van je huis. In een lange entree in gangstijl stellen we een loper voor die zich bijna over de gehele lengte van de gang uitstrekt. Probeer in een vierkante of rechthoekige ruimte een rechthoekig tapijt. Probeer ook om aan alle kanten van het vloerkleed minstens 20 cm van de vloer over te laten. Als je voor persoonlijkheid gaat, raden we een ovale vorm aan, een vloerkleed met een gedurfd patroon of een versie met kwastjes.

Vind je het leuk om gasten bij je thuis te hebben? Kon je maar garanderen dat ze dan niet de helft van het platteland mee zouden nemen, toch? De modderige laarzen van je zwager zijn vaak de bron van vieze vloeren geweest. Zoals elke keer dat hij op bezoek komt, hij vuil door uw smetteloze woonkamer trapt. Met de juiste schoonloopmat kan ook hij gewoon doorlopen – wel eerst voeten vegen natuurlijk.

https://www.deurmatdirect.nl/schoonloopmatten